Sjajni petnaestogodišnji Mostarac do odličja bez izgubljenog seta

Luka Primorac osvojio Otvoreno prvenstvo Hrvatske u tenisu do 18 godina

Luka Primorac
04.03.2024.
u 18:23

Petnaestogodišnji Luka Primorac iz Mostara osvojio je Otvoreno prvenstvo Hrvatske do 18 godina koje je organizirao Teniski klub Dalmacijacement iz Solina i koje je završilo jučer u Solinu kod Splita. Primorac, koji je član teniskoga kluba Mostar, u finalu je bio bolji od imenjaka Luke Ereša iz Makarske. Svladao ga je u dva seta 6:0 i 6:3.

Sličnim rezultatima bez izgubljenog seta “nanizao” je i druge protivnike. Naime, kao šesti nositelj bio je slobodan prvo kolo, a onda je ostvario četiri nizane pobjede. Ovaj teniski turnir smatra se najvažnijim natjecanjem u južnom dijelu Hrvatske. S obzirom na to da je riječ o natjecanju do 18 godina, a da je Luka Primorac petnaestogodišnjak, to mnogo govori o njegovim potencijalima.

Nedavno je igrao i finale dvoranskog prvenstva Hrvatske u Ogulinu u organizaciji Hrvatskog teniskog saveza. Procjenjuje se kako trenutačno spada među dva najbolja tenisača u Hrvatskoj u toj dobi. Nastupao je i za bosanskohercegovačku reprezentaciju na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u Parmi u Italiji do 16 godina.

Ima pravo nastupa i ove godine za reprezentaciju BiH na Europskom prvenstvu u istoj dobi. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije