EUROVIZIJA

Skandal: Društvenim mrežama širi se glasina kako se predstavnik Nizozemske potukao s članom izraelskog tima

Joost Klein
reuters
10.05.2024.
u 18:23

- Trenutno istražujemo incident koji nam je prijavljen, a koji uključuje nizozemskog predstavnika. Do daljnjega neće biti na probama, javlja EBU

Predstavnik Nizozemske na Euroviziji Joost Klein nije sudjelovao ne generalnoj probi uoči finala. EBU je obavijestila javnost kako je glazbenik sudjelovao u incidentu te istražuju okolnosti i nisu naveli o kakvom se incidentu radi. Društvenim mrežama uskoro se proširila glasina kako se Joost fizički sukobio s jednim članom izraelske delegacije, ali o tome još nema službene potvrde.  Prema pisanjima korisnika društvenih mreža Joost je navodno nasrnuo na jednog člana izraelske delegacije nakon što je ovaj spomenuo Joostovog pokojnog oca u negativnom kontekstu. 

Na danas održanoj generalnoj probi uoči finala Eurovizije u Malmö Areni se nije pojavio predstavnik Nizozemske Joost Klein. Svi ostali izvođači koji će sutra predstavljati svoje zemlje u finalu su odradili probu, a organizator se oglasio nakon Joostovog nedolaska na eurovizijsku pozornicu.

 

Foto: Twitter

 

- Trenutno istražujemo incident koji nam je prijavljen, a koji uključuje nizozemskog predstavnika. Do daljnjega neće biti na probama. Trenutačno nemamo dodatnih komentara i nove informacije na ovu temu ćemo objaviti kada ih budemo imali - piše u obrazloženju EBU. Nagađa se kako možda njegov nedolazak na generalnu probu ima veze s Joostovim ponašanjem tijekom konferencije za medije koja je održana jučer nakon druge polufinalne večeri. 

 

 

Naime, tada je Joost pokrio svoju glavu zastavom dok je predstavnica Izraela Eden Golan pričala s novinarima. Eden je jedan novinar postavio pitanje o tome smatra li da je sa sobom donijela rizik i opasnost za druge natjecatelje. Voditelj joj je poručio da ne mora odgovoriti na pitanje, na što je Joost glasno rekao: 'Zašto ne?' Predstavnik Nizozemske s pjesmom "Europapa" je osigurao svojoj zemlji prolazak u finale. Joost Klein je glazbenik, pisac i umjetnik iz Leeuwardena, čiji energični stil kombinira elemente mainstream popa s veselim hardcoreom i pop punkom. Umjetnik je hvaljen zbog svojih poetičnih tekstova u kombinaciji sa zaraznim ritmovima. Pjesma "Europapa", koju je Joost Klein napravio zajedno s nizozemskim reperom Donniejem, je elektro hip-hop zvuka, a stihovi pjesme su pismo Joosta njegovom pokojnom ocu koji je preminuo od raka i rekao mu da nema granica za ono što može postići. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije