Ženska košarka

Livanjke bolje od prvakinja Hrvatske

14.01.2016.
u 07:00

Košarkašice Livna u petom su kolu U-17 regionalne lige za košarkašice (MŽKRL) uvjerljivo 71:45 savladale aktualne prvakinje Hrvatske u ovoj kategoriji, ekipu Vodica. Bila je to uvjerljiva pobjeda za Livanjke koje su na ovaj način pokazale svoju pravu vrijednost.

Dobar posjet

U prepunoj sportskoj dvorani “Dalibor Perković Dali” (600 gledatelja), kvalitetnom obranom i organiziranim napadom nisu pružile ni najmanju šansu gošćama iz Hrvatske. Ovom pobjedom livanjske košarkašice natjecanje po skupinama završile su na prvom mjestu te su tako osigurale relativno lakšeg protivnika u “knock out” fazi regionalne lige.

Ovo je ujedno bio i dvoboj aktualnih prvakinja Bosne i Hercegovine i Hrvatske. U sastavu Livanjki najučinkovitije bile su Visković, koja je ubacila 21 poen, Krišto i Jurkić po 16, a kod gošći iz Vodica Skočić je ubacila 13, Bašić 12 poena...

- Od prve minute igrali smo čvrsto i držali se dogovora iz svlačionice, tako da nismo imali previše problema protiv favorizirane ekipe Vodica, istaknuo je trener mlade livanjske košarkaške ekipe Slavko Krišto.

-Također, unijeli smo neke promjene u napadačkom dijelu naše igre, što se pokazalo kao pun pogodak jer smo postigli 71 koš, što je jako puno kada govorimo o ženskoj košarci. Moram pohvaliti sve naše igračice jer su cijeli susret igrale timski, zaključio je trener Ženskog košarkaškog kluba Livna.

Humanitarni karakter

Utakmica je, pored natjecateljskog, imala i humanitarni karakter. Naime, livanjske košarkašice igrale su za mladog livanjskog policajca Jozu Klišanina koji je nakon prometne nesreće ostao nepokretan, a sav prihod od prodaje ulaznica uplatit će se za njegovu rehabilitaciju kako bi jednog dana ponovno prohodao. Odziv je bio odličan, a livanjska publika ponovno je pokazala da ima veliko srce. Prikupljeni novac tako će sigurno dobro doći mladom policajcu pri njegovu oporavku. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije