POSUŠJE

Lijepo bi bilo završiti jesen pozitivnim rezultatom

posušje široki
19.11.2022.
u 18:52

Puni optimizma nakon niza dobrih rezultata, igrači Posušja putuju u goste Željezničaru na Grbavicu

Dvostruko (barem dvostruko) vrijedna 2:1 pobjeda protiv Slobode - preokretom, nakon promašenog jedanaesterca i vodstva Tuzlaka, silno je podignula dobro ozračje među pristašama Posušja. Klub s Mokrog doca skočio je na 7. mjesto prvenstvene ljestvice, trenutačno dobro udaljeno od opasne zone. No, to ne znači da je ostanak osiguran jer do kraja prvenstva u igri je čak 45 bodova. Ipak, na Mokrom docu ne razmišljaju globalno, nego utakmicu po utakmicu. Posušje gostuje u Sarajevu, na Grbavici protiv Željezničara (subota, 17 sati). Posljednji susret ovih klubova igrao se na Mokrom docu 31. kolovoza, po velikoj vrućini. Gosti iz Sarajeva tada su slavili 2:1 pogocima Dženana Haračića (12., 41.). Jedini gol za Posušje polučio je Dario Pavković (71.). Pokušaji domaćih da osvoje barem bod završili su bez uspjeha.

Na Grbavici je nova utakmica, drugačije vremenske prilike (očekuje se prohladno vrijeme s kišom). Zbog izgreda domaćih navijača na utakmici protiv Borca sjeverna tribina na Grbavici bit će zatvorena za gledatelje. Kažnjen je Željezničar i novčano s 10.000 maraka, a novčanu kaznu "zaradio" je i trener Željezničara Edis Mulalić (1500 KM). Zbog isključenja na istoj utakmici neće u sastavu domaćih biti ni Brazilca Clarismarija Santosa, krilnog napadača. Zbog ozljeda za Plave s Grbavice neće igrati ni Stjepan Vego ni Hamza Gasal. Posušju će nedostajati mladi Arijan Brković, koji je protiv Slobode dobio treći žuti karton. Sastav Posušja nismo saznali, ali izvjesno je da, osim Brkovića, u konkurenciji neće biti napadač Dario Pavković zbog ozljede, možda iz istih razloga ni zadnji branič Kenan Horić.

No, trener Goran Granić ipak ima dovoljan broj kvalitetnih i zdravih nogometaša. Sastav bi mogao biti sljedeći: Kukić, Bešlić, Pavlović, Krišto, Lučić, Begić, Hanuljak, Jović, Šilić, Roca, Boban. U konkurenciji su još: Galić, Milanović, Šušnjar, Krešić, Dadić, L. Begić, D. Begić, Landeka, Kraljević... Kad je u pitanju ovaj posljednji, 16-godišnji Marko Kraljević, on je ovih dana potpisao profesionalni ugovor s Posušjem. Odmah će biti u konkurenciji za nastup te možda već na Grbavici odigrati koju minutu. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije