Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Sport

Lana Pudar izborila finale Svjetskog prvenstva u još jednoj disciplini

21. lipnja 2022. u 20:01 1 komentara 184 prikaza
Lana Pudar

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar izborila je i drugo finale u debiju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Budimpešti. Nakon 100 metara delfin, Pudar će se boriti u finalnoj utrci i u disciplini 200 metara delfin jer je ostvarila spektakularno četvrto vrijeme od svih natjecatelja u polufinalima.

Lana Pudar nastavlja veseliti sve navijače u Bosni i Hercegovini. Nakon što je završila osma na svijetu u konkurenciji 100 metara delfin, mlada Mostarka je uspjela izboriti finale i u disciplini 200 metara delfin zahvaljujući odličnom nastupu u polufinalu, piše Klix.

Pudar je večeras zabilježila vrijeme 2.07,58 što je bilo dovoljno za fenomenalno drugo mjesto u svojoj utrci. Nastupila je u prvoj polufinalnoj utrci, a ukupno je imala četvrto vrijeme od svih natjecatelja u oba polufinala.

Ispred mlade Mostarke od svih sudionica oba polufinala završile su samo Kanađanka Summer McIntosh (2:05.79) te Amerikanke Hali Flickinger (2:05,90) i Regan Smith (2:07,13).

Kao što smo već naviknuli, Pudar je ponovno bila najmlađa sudionica prve polufinalne utrke. Najbliža njenim godinama bila je Australijanka Elizabeth Dekkers, koja je starija dvije godine bh. plivačice.

Uz bh. plivačicu u polufinalnoj utrci nastupile su još Katinka Hosszu (Mađarska), Laura Stephens (Velika Britanija), Yufei Zhang (Kina), Hali Flickinger (SAD), Elizabeth Dekkers (Australija), Helena Bach (Danska) i Chiho Miziguchi (Japan).

Pudar na Svjetskom prvenstvu sudjeluje u tri discipline. Nakon 100 i 200 metara delfin, maestralna bh. plivačica će nastupiti i na 50 metara delfin.

Finale konkurencije 200 metara delfin zakazano je za sutra u 18:02.