Večeras počinje liga Hercegovine

“Kupusari” najavljuju: Mostarci, Posušani, Čapljinci i svi ostali su dobri, ali nismo ni mi “za baciti”

23.08.2021.
u 09:49

Ovogodišnji pobjednik 20. jubilarne Lige mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega po “novom modelu” je Knešpolje, pitomo selo na sjeverozapadu Mostarskog blata.

- Bilo je pojedinaca koji su govorili da trebamo odustati od nastupa u finalu, sve zbog pravilnika po kojem se cijeli turnir igra na igralištu OŠ u Klancu kao malonogometni, ali finale se uvijek igralo kao velikonogometno. Tri smo puta dolazili u finale, sva tri puta gubili... Ovaj smo put pobijedili i dokazali da znamo igrati i na travnjaku. Kao što znate, u odlučujućoj smo utakmici nadigrali favoriziranu Lijevu obalu (2:0). Možda smo mogli i uvjerljivije slaviti, ali nema razloga tražiti dlake u jajetu - kaže Mario Ćavar, alfa i omega knežepoljskih “kupusara”, kako sebe zovu i kako ih zovu u okolnim selima, piše Večernji list BiH. 

Igraju bez Argentinca Varee

Na Ćavara nas je uputio Vlado Meja Glavina, bivši nogometaš Širokog Brijega, Dubrovnika iz dana dok je taj klub igrao u 1. HNL te drugih klubova. Glavina, trener pionira u Školi nogometa NK Široki Brijeg, još je objasnio:

- Ćavar je u klubu i trener, i liječnik, i psiholog, i ekonom, baš sve. Njegove zasluge što je Knešpolje osvojilo pehar pobjednika su velike, najveće. On je pazio da sve štima. S njim treba očekivati dobre rezultate i u Čapljini, na završnim susretima Lige Hercegovine.

- Svakako se nadam dobrim rezultatima. Mi smo se cijele godine spremali za Ligu MZ Široki Brijeg. Nismo prestali ni sada, iako smo malo proslavili pobjedu. Dobro, čini mi se da su nas igrači Lijeve obale i podcijenili, a mi to iskoristili. U Čapljini igramo prvu utakmicu protiv predstavnika Gruda, Donjih Mamića. Jasno mi je da nema slabih momčadi na završnici u Čapljini. Znam ponešto o njima. Mislim kako su predstavnici Mostara, momčad Rodoča 1, favoriti, tu je i Gradac, predstavnik Posušja, a i domaćin je uvijek u krugu favorita. Plus što svaki put “iskoči” i netko od koga se nije nadati. Tko zna, možda to bude Stolac, Livno, Čitluk... - misli Ćavar, koji ipak najviše vjeruje u mogućnosti svojih “kupusara”:

- Krasi nas zajedništvo i ozbiljnost. Šteta, igrat ćemo bez prve “zvijezde” Varee, zauzet je ispitima u trenerskoj školi cijeli tjedan. Nije isto s njim i bez njega. On je šmeker, najbolji strijelac Lige MZ Široki (12 golova). Ali imamo još aduta, od vratara Bernarda Glavine do braće Barbarić - Davida i Pere, braće Čavar – Žarka i Marka, braće Ćorić – Stipe i Mateja. Ma, imamo mi puno dobrih igrača. Imat ćemo ih i ubuduće, jer upravo se igra i Liga mjesnih zajednica mladih (do 21 godine). Lani smo tu ligu osvojili, vjerujem da ćemo opet.

U Knešpolju i selima “okolo” još se spominje momčad “kupusara” koja je krajem 50-ih i početkom 60-ih godina prošloga stoljeća šest puta uzastopno osvojila naslov prvaka tadašnje općine Lištice. Igrao se tada veliki nogomet i još se pamte šestorica braće Brabarić, Pikić, Ćavari, Solde, Glavine...

“Tuku” lopte dan-noć

- Mi smo jedno od rijetkih sela gdje se mali nogomet “tuče” dan-noć. Pa smo “pohabali” igralište kod osnovne škole. Dogovorili smo se obnoviti ga, a to stoji dosta novca. Ipak, uz pomoć sponzora te gradonačelnika Mire Kraljevića, presvukli smo igralište novim asfaltom. Slijedi gradnja tribina, ugradnja sjedalica, instaliranje rasvjete...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?