Posljednju gostujuću utakmicu jesenas Široki igra u Gabeli

Kuprešak: Volio bih da se s Veležom igra u Vrapčićima

kuprešak
12.11.2022.
u 09:45

Nakon važne pobjede protiv Sloge na Pecari, nogometaši Širokog Brijega putuju u goste Veležu.

Nije "pravo gostovanje"

Neće to biti "pravo gostovanje" jer ne igra se u Vrapčićima, nego na gabeljanskoj Podavali, gdje će Velež vjerojatno odraditi posljednju "domaću" utakmicu u aktualnom prvenstvu, prije nego se i konačno vrati na renovirani travnjak u Vrapčićima. Rekao bi netko: to je u prilog Širokobriježanima, ali čini se kako nije tako. Naime, bez obzira na to gdje se igralo, u Vrapčićima ili na Pecari, Velež u šest posljednjih susreta ni jednom nije poražen (0:0, 1:0, 1:1, 1:0, 2:0, 2:2). Pobjedu Širokog Brijega našli smo "tek prije ovog niza" – 1:0! Bilo je to još 10. studenoga 2019. godine na Pecari. Gol za Široki Brijeg tada je zabio sadašnji član Posušja Toni Jović s 11 m. Statistika je takva kakva jest, ali ukupna statistika prvenstvenih susreta Širokog Brijega i Veleža ipak je debelo na strani Širokobriježana. U dosadašnjih 26 međusobnih utakmica u zajedničkoj Premijer ligi na prostoru čitave BiH Široki je imao znatno više uspjeha: 26 14 5 7 39:17... Kad bismo još uračunali četiri utakmice u ligi bez klubova iz RS, rezultat bi bio još uvjerljiviji u korist Širokog Brijega: 30 17 5 8 48:19. Sve ovo ipak je samo povijest – danas se igra nova utakmica u 13 sati na Podavali. Sudi Adis Mulahasanović (Sarajevo).

Jučer smo nakon treninga na Blatu porazgovarali malo s Mihaelom Kuprešakom, koji je ljetos stigao na Pecaru iz Osijeka i odmah se nametnuo treneru Barbariću te zauzeo svoje mjesto na lijevom boku:

- Iznenađen sam ugodno svime što doživljavam u ovoj sredini, koja je prava nogometna. Uz lijevu stranu osjećam se najbolje kad sam u paru s Ilijom Bagarićem. On je više orijentiran igri prema naprijed, ja sam nešto povučeniji... Tu je i Brazilac Bruno, lijevi branič. Inače, Široki je najmlađa momčad u ligi. Priča se nešto o zimskim pojačanjima. Bit će dobro ako stigne neki iskusniji igrač. To će biti kvaliteta više među ovom mladosti. Još uz ovu publiku koja nas nosi i koja je pravi 12. igrač.

Za utakmicu protiv Veleža Kuprešak je rekao kako je šteta što se ta utakmica neće igrati u Vrapčićima.

Momčad kompletna

- Šteta što se ne igra u Vrapčićima, tamo bi ozračje bilo "življe". Igrao sam jesenas protiv Veleža (0:0) na Pecari. Neće ni u Gabeli biti loše, imat ćemo i mi podršku s tribina. Velež se na Podavali već naviknuo, nije doživio nijedan poraz. Kompletni smo, samo nedostaje virozni Di Mateo Lovrić. Snaći ćemo se nekako i bez njega - našalio se.

Sastav bi mogao biti ovaj: Josipović - Valinčić, Mašić, Bruno, Kuprešak – Ćavar, Barišić, Vukoja – Pejić, Lukić, Bagarić (Tomić, Medić, Pranjić, Šuto, Musa, Kpan, Rozić, Alisson, Radić).

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije