Košarka

Kraljević odigrao utakmicu karijere i presudio Cedeviti

KOŠARKA
19.01.2016.
u 06:45

Košarkaši Zadra postigli su važnu pobjedu u regionalnoj ABA ligi nadigravši pred svojim gledateljstvom euroligaša Cedevitu. Bila je to utakmica u kojoj se moglo uživati. U važnoj pobjedi Zadrana najveći obol dali su Hercegovci, Širokobriježanin Filip Kraljević, braća Ivan i Marko Ramljak iz Posušja, Boris Barać i Domagoj Bošnjak.

Osim Marka Ramljaka, ostala četvorica prošla su školu HKK Široki i jedno vrijeme u njemu i igrali. Bilo je teško povjerovati da Zadrani mogu srušiti momčad koja se plasirala u top 16 najboljih europskih momčadi. No, silno motivirani i nošeni s oko četiri tisuće gledatelja sportskog zdanja Višnik, uspjeli su slaviti, a mladom i uspješnom treneru Anti Nazoru bila je to deveta pobjeda nad Cedevitom. Koliko je košarkaška veza između Hercegovine i Zadra stara pokazuju još davne sedamdesete godine kada su majicu Zadra nosili Ivica Obad i Draženko Blažević. Nakon toga, od konca devedesetih brojni zadarski košarkaši predvođeni Stipom Šarlijom, Martinom Vanjkom, trenerima Vladom Vanjkom, Tihomirom Bujanom, Danijelom Jusupom i drugima, bili su igrači ili kormilari širokobriješkog košarkaškog broda. Prošlu sezonu-dvije Cedevita je kao prekobrojne otpisala Ivana Ramljaka, Filipa Kraljevića, Antu Delaša i upravo oni, potpomognuti Borisom Baraćem, Domagojem Bošnjakom, Markom Ramljakom položili su Cedevitu na pleća. U cijeloj toj zadarsko-hercegovačkoj priči svakako prvo ime bio je centar Filip Kraljević.

Odigravši blistavu utakmicu, najbolju karijere, rođeni Širokobriježanin ubacio je 30 poena i nadigrao jednog od boljih europskih centara i hrvatskog reprezentativca Miru Bilana. Kraljević je dominirao i pokazao kako je sa svojih dvadeset i pet godina košarkaški sazrio i istaknuo mnogo veće domete. Ako nastavi s igrama koje pruža u posljednje vrijeme, bit će od velike koristi ne samo za Zadar već i za hrvatsku košarku u cijelosti. Njegov učinak može se povezati i s trenerom Antom Nazorom jer se trener Zadrana specijalizirao za produkciju centara. Pod njegovom trenerskom palicom silno su se uzdigli Sobin, Kaštropil i drugi. Kraljević je počeo karijeru u Širokom, pa potom jedno vrijeme dvojio hoće li ili neće ozbiljnije se baviti košarkom. Bio je u Ciboni, Cedeviti, Splitu, a dolaskom u Zadar pronašao je sebe i sigurno je pred njim blistava karijera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?