razišao se s klubom

Kožulj: Bilo je lijepo u Poljskoj, odlazim u Španjolsku

04.04.2020.
u 09:05

U vrijeme nestašice bilo kakvih vijesti s nogometnih travnjaka u srijedu je “zvonko puklo” kako je Zvonimir Kožulj raskinuo suradnju s Pogonom iz Szczecina, šestoplasiranim klubom nakon 26 odigranih kola poljske Ekstraklasa lige (četiri kola prije kraja “redovitog” dijela prvenstva i doigravanja za naslov i europske pozicije, u kojem će igrati osam prvoporedanih s ljestvice po jednostrukom bod-sustavu). Trenutačno “Zolja iz Bijeloga Polja”, kako je jedan kolega novinar Zvoni “zalijepio” slikoviti nadimak, po Transfermarktu vrijedi 1,000.000 eura, 200 tisuća više od sljedećeg igrača po vrijednosti u momčadi Pogona, vratara Dantea Stipice, bivšeg čuvara mreže Hajduka, kluba odakle je prije godinu i pol Kožulj stigao u Szczecin, grad na obali hladnog Baltika.

I formalno raskinuo ugovor

Nazvali smo ga, a on se ispričao što ne može odmah razgovarati “jer se baš nalazi u uredima Pogona i rješava formalnosti oko raskida ugovora”:

- Čujemo se za sat-dva ako vam nije kasno čekati...

Nije bilo kasno, pa smo se kasnije “siti napričali”:

- Gotovo je, nisam više igrač Pogona. Istina je da je klub u situaciji kao što je ova u Poljskoj i diljem svijeta, tražio kresanje primanja. Ja sam to solidarno prihvatio, zašto ne bih? Shvaćam situaciju, nije ni klubovima lako. Tko zna kad će se i hoće li se prvenstvo nastaviti... Druga je stvar što nisam pristao na produljenje ugovora, koji mi je tako i tako uskoro istječe.

Prošle je sezone Zvone odlično igrao, zabijao odlučujuće golove i “golčine” za TV špice na sve moguće načine. U jednom je trenutku njegova vrijednost skočila na 1,25 milijuna eura. Pogon je navodno imao ponude bogatih klubova iz Njemačke i drugih zemalja za prodati ga, ali nije pristao. A aktualnom prvenstvu Zvone je odigrao 22 utakmice u 26 kola:

- Igrao sam dobro i u ovom prvenstvu, ali ne onoliko dobro kao lani. Mučila me ozljeda, morao sam na operaciju prepona, i srećom se brzo oporavio. U ugovoru sam imao opciju produljiti ugovor za još godinu dana, ali nisam pristao. Lijepo smo se rastali, nema tu repova, pružena je “ruka ruci” i...

Problemi oko svadbe

Zvonimir Kožulj jučer je sjeo u auto i krenuo u Mostar. Bit će to dugačka vožnja jer najkraća relacija Szczehin iznosi 1661 kilometar:

- Nisam sam, sa mnom putuje jedan prijatelj. Smjenjivat ćemo se za upravljačem. Znam kako me čeka izolacija po dolasku kući, pa ću se smjestiti u stan. Čeka me i buduća supruga. Oženili smo se “napola”, ostalo je još crkveno vjenčanje. Svadbena večera zakazana je za 29. svibnja, ali veliko je pitanje hoće li se sve odvijati po planu zbog ove situacije s pandemijom - pojadao nam se nogometaš.

Kožulj napušta Poljsku, gdje je situacija s koronavirusom iz dana u dan sve složenija. Našli smo podatak kako su u petak tijekom dana bila registrirana 3034 zaražena, 59 umrlih. Karantena je “totalna”:

- Na ljeto ću vidjeti što i kako dalje. Naći će se valjda klub za mene. Imam nekih ponuda. Evo, priznajem kako je jedna od njih iz Španjolske, što mi potpuno odgovara. Ne pitajte koji je klub u pitanju... Pratio sam Premijer ligu, gledao većinu utakmica Širokoga. Igrali su više nego dobro, šteta što ih je zaustavio prekid prvenstva. Nadam se da će se prvenstvo nastaviti i da će Široki Brijeg i ove godine izaći na europozornicu.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije