STIŽE BORUSSIA

Kovač podigao gard i uzvratio kritičarima: Idemo sad malo o činjenicama...

Niko Kovač
Getty Images
03.04.2019.
u 11:15

- U 27 dosadašnjih prvenstvenih nastupa smo zabili 69 pogodaka. Lani ih je u isto toliko utakmica bilo 66. Toliko o tome da smo beizdejni u napadu i da smo u tom dijelu igre pali - napomenuo je Kovač

Niko Kovač u subotu u 18:30 sati polaže novi veliki trenerski ispit. U München stiže prvoplasirana dortmundska Borussia, ali sa samo dva boda viška u odnosu na njegov Bayern. Drugim riječima, uspiju li Bavarci nadmudriti goste, preuzet će čelnu poziciju, a samim time će i barem dio tereta pasti s leđa nekadašnjeg hrvatskog izbornika. 

Naslušao se Kovač ove godine kritika kao nikada u životu, osobito nakon ispadanja od Liverpoola u osmini finala Lige prvaka, ali znao je da će tome biti tako, da voditi Bayen nije lak zadatak. Između ostalog i zato što je pod neprestanom povećalom javnosti, ali i navijača naviklih na trofeje. 

Ove su sezone Kovača mnogi kritizitali i da nema tu njegova stručnog potpisa, osobito u napadačkom segmentu, na što je hrvatski trener u razgovoru za Bild argumentirano uzvratio:

- Ako ćemo o činjenicama, u 27 prvenstvenih nastupa smo zabili 69 pogodaka. Lani ih je u isto toliko utakmica bilo 66. Toliko o tome da smo beizdejni u napadu i da smo u tom dijelu igre pali - napomenuo je Kovač i odgovorio na opaske da nije niti blizu kolega kojima se pripuje taktička genijalnost, primjerice, Pepu Guardioli ili Thomasu Tuchelu.

- Kada sam preuzeo Bayern, tu je živio isti nogometni sistem još iz vremena Louis van Gaala. Pojedine su ga kolege u međuvremenu nešto modificirale, ponajprije Guardiola, ali je funkcionirao. Budući da se momčad odlično osjećala unutar svojih zadaća, nije bilo potrebe stvarati nešto novo. Da sam krenuo tim smjerom, samo bih zbunio igrače i učinio ih nesigurnima - odvratio je Niko i upitao:

- Da, nisam mijenjao sistem iz tig razloga. Znači li to da ga nisam bio u stanju mijenjati? Takva je pretpostavka netočna, nekorektna. U Frankfurtu su me smatrali majstorom za taktiku, postavio sam više različitih sistema, ali Eintracht je bio sasvim drugačija priča - kazao je Kovač i prokomentirao osjeća li se nesigurnim na klupi Bayerna:

- Ne! I neće se ništa prestrašno dogoditi ako ne osvojimo naslov prvaka Njemačke. Ali naravno da ga želimo. Mi smo sportaši. Borili smo se i borit ćemo se. Kasnili smo devet bodova, ali smo se vratili u igru - dodao je Kovač, kojemu bi pobjeda u derbiju, pogotovo dok mu strani mediji podmeću Josea Mourinha kao nasljednika,  ipak itekako dobro došla.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije