sa 102:89

Košarkaši BiH poraženi od Estonije

14.08.2022.
u 19:57

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Džanan Musa sa 21 i Jusuf Nurkić sa 18 poena, dok je domaće predvodio Kotsar sa 21 poenom.

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon jučerašnje pobjede nad Belgijom (74:68), poražena je danas na međunarodnom turniru u Estoniji od domaće reprezentacije sa 102:89.
Košarkaši BiH odlično su otvorili utakmicu, na krilima Nurkića poveli sa 18:4 u šestoj minuti. Međutim, Estonci su polako topili razliku da bi na kraju prvog poluvremena bh. tim imao samo jedan poen prednosti (47:46).

U drugom poluvremenu domaći košarkaši su zahvaljujući trojkama kreirali preokret, da bi treću četvrtinu dobili sa čak 33:12. Pred ulazak u zadnju dionicu Estonci su imali prednost od čak 20 poena razlike (79:59).

Do kraja susreta reprezentacija BiH tek je uspjela ublažiti poraz.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Džanan Musa sa 21 i Jusuf Nurkić sa 18 poena, dok je domaće predvodio Kotsar sa 21 poenom.

Izabranici izbornika Adisa Bećiragića sutra se vraćaju u Sarajevo, gdje nastavljaju pripreme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?