Objavljena "crna lista"

Korupcija u tenisu: 40 mečeva pod sumnjom

tenis
01.02.2016.
u 14:23

Najmanje 20 igrača u vezi je s namještanjem tih mečeva

Više od 40 teniskih mečeva u razdoblju od tri mjeseca u 2015. godini je pod sumnjom da je namješteno, prenosi ABC.

Sumnjivi mečevi, u prosjeku tri tjedno, odigrali su se u Kolumbiji, Maroku, Rusiji i Njemačkoj između rujna i studenog prošle godine, objavila je australska kuća koja se bavi istraživačkim novinarstvom.

Najmanje 20 igrača u vezi je s namještanjem tih mečeva. Oni su prijavljeni teniskim vlastima još ranije jer je nekolicina njih poznata istražiteljima od 2008.

Neki od tenisača nalaze se na "crnoj listi" zajedno s ljudima iz "podzemlja" koji kontroliraju klađenje širom Azije. Taj popis čine oni za koje su nadležni utvrdili da ne igraju uvijek na pobjedu. Više od 350 imena upisano je u crnu listu, uključujući i najmanje 10 onih koji su sudjelovali na ovogodišnjem Australian Openu.

Poznato je da su dvojica slabije rangiranih Australaca, ali većina potiče iz Južne Amerike, Azije i istočne Europe, gdje su mjere za sprečavanje namještanja najslabije.

Izvješće australske ABC kuće u okviru istrage “Četiri kuta” objavljen je po završetku prvog Grand slama sezone i predstavlja nastavak optužbi za namještanje i korupciju u tenisu, kao i negodovanja zbog multimilijunskog sponzorskog ugovora između Australian Opena i kladionice “William Hill” (potpisan prošle sezone).

Krovne organizacije u ovom sportu naložile su opsežnu istragu prvog dana Australian Opena o korupciji nakon navoda o namještanju mečeva. “BuzzFeed” i “BBC” otkrili su 16 igrača koji su gubili mečeve kada su uplate protiv njih bile učestale.

Talijanski “Tuttosport” bez osnove i dokaza objavio je da je Novak Đoković namjerno izgubio meč od Fabricea Santoroa na Mastersu u Parizu, prenosi B92.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?