Rukomet

Konjuh najbliži plasmanu u Ligu za prvaka

BiH; 29.03.2017. Mostar;Dvorana Bijeli Brijeg, Kup utakmica  Zrinjski -Bosna 27-21 Snimio:Stole Lasic
21.04.2017.
u 09:00

Situacija u borbi za 3. mjesto i za ostanak u prvestvu BiH dodatno se zakomplicirala nakon susreta 24. kola. Konjuh namještaj je savladao Zrinjski 27:24 i tako napravio veliki korak ka osvajanju željene pozicije koja vodi u Ligu za prvaka gdje je već Izviđač sudionik SEHA lige te Vogošća i Borac.

Slomljen otpor

Otpor Mostaraca slomljen je sredinom drugog dijela kada je ekipa Bojana Unčanina stekla 4 gola viška (21:17) pa Mostarcima nije bilo povratka. U domaćem sastavu Kadić je imao 9 golova, dok je kod Zrinjskog Delić imao 6. Nakon ove pobjede ekipa iz Živinica se bodovno izjednačila ali je u prednosti u odnosu na rivale jer ima lakši raspored. Naime, Konjuh u dva posljednja kola gostuje kod već otpisanog Čelika i dočekuje Krivaju, dok je Zrinjski u idućem kolu slobodan. Ispred njih je Derventa koja ima tri boda više ali i veoma težak rapored jer gostuje kod sarajevske Bosne i dočekuje Borac. Prema proračunu ekipi Zorana Dokića bi trebala četiri boda da bude treća. Posljednji kandidat je sarajevska Bosna koja također ima šansi, ali su joj potrebne dvije pobjede i ima težak raspored jer je dočekuje Derventa a zatim gostuje kod Sloge u Doboju koja se bori za ostanak. Također ono što ne ide na ruku Derventi i Bosni je činjenica da Konjuh ima najbolji međusobni sraz pa bi u slučaju da osvoje isti broj bodova ekipa iz Živinca završila ispred njih.Velika borba se vodi i za opstanak. Rukometaši Sloge savladali su Krivaju 25:24 i napravili korak ka ostanku. Dobojski klub sad sam odlučuje o svom statusu u naredna dva kola i trebaju mu dvije pobjede ili pobjeda i poraz uz uvjet da ekipa iz Zavidovića doživi barem jedan neuspjeh. U sjajnoj atmosferi u Doboju gdje su bili prisutni i gostujući navijači, Slogu su do pobjede vodili Boris Bosić i Milan Pavlov sa po sedam golova dok je kod Krivaje Nikola Grujić imao 12.

Rezultati

- Ako sve bude regularno očekujem da naš dvoboj protiv Bosne u posljednjem kolu odlučuje o ostanku - rekao je trener Sloge Danko Panić nakon dvoboja.

Do kraja lige Sloga igra u gostima protiv Goražda i čeka sarajevsku Bosnu. Njen rival Krivaja dočekuje Prijedor te gostuje kod Konjuha. Rezultati 24. kola prvenstva BIH: Derventa - Vogošća 26:30, Krajina - Borac mtel 26:29, Bosna - Goražde 29:24, Sloga - Krivaja 25:24, Konjuh - Zrinjski 27:24, Prijedor - Čelik 31:32. Slobodna je ekipa Maglaja. Plasman: Vogošća 61, Borac m:tel 51, Derventa 40, Zrinjski 37, Konjuh 37, Bosna 37, Maglaj 33, Goražde 31, Sloga 30, Krivaja 28, Čelik 18, Prijedor 13, Krajina 12.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije