SVJETSKO PRVENSTVO

Kolumbija prošla pobjedom protiv Senegala i pogurala Japan

Reuters/Pixsell
Autori: Drago Hudika, Hina
28.06.2018.
u 18:25

Iako su Japan i Senegal skupinu završili sa četiri boda dalje je prošla reprezentacija Zemlje Izlazećeg Sunca. Odlučivao je 'Fair-play', a to znači da su Japanci u prve tri utakmice dobili manje žutih kartona

Nogometne reprezentacije Kolumbije i Japana izborile su prolazak u osminu finala Svjetskog prvenstva iz skupine H, Kolumbija je u susretu posljednjeg 3. kola u Samari svladala Senegal s 1-0 (0-0), dok je Japan prošao dalje usprkos 0-1 (0-0) porazu od Poljske u Volgogradu.  

Kolumbija je osvojila prvo mjesto  u skupini sa šest bodova, dok je Japan završio kao drugi s četiri, koliko je sakupio i treći Senegal, a kako su obje te reprezentacije imale i istu razliku pogodaka o putniku među 16 najboljih odlučivao je 'fair-play' kriterij prema kojemu je bolji bio Japan jer je dobio dva žuta kartona manje od Senegala.   

Poljska je usprkos pobjedi u posljednjem kolu ostala posljednja u skupini s tri boda. Prvo mjesto Kolumbiji osigurao je Yerry Mina golom u 74. minuti dvoboja u Samari. Poljskoj je pobjedu na oproštaju od SP-a donio Jan Bednarek u 59. minuti utakmice u Samari.

Kolumbija će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine G 2. srpnja u Rostovu na Donu, dok će Japan 3. srpnja u Moskvi za suparnika imati pobjednika skupine G. Od 20 sati će Engleska i Belgija u izravnom dvoboju u Kalinjingradu odlučivati koja će momčad biti prva, a koja druga u skupini G. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije