Reprezentacija BiH

Kodro objavio spisak za susrete s Lihtenštajnom i Islandom

22.08.2023.
u 11:31

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro objavio je danas u Sarajevu spisak igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Lihtenštajna i Islanda.

Kodro je pozvao 23 igrača, a kako je rekao, nije imao razloga puno mijenjati u odnosu na ranije spiskove.

- Rekao sam već da ekipa koja sada igra, igrači koje imamo, mislim da sa njima možemo podići igru na veći nivo. Mislim i da nemamo baš preveliki izbor, otpirlike to je to, napravljena je dobro selekcija. U narednom periodu bi pojedini igrači mogli dobiti priliku, ali ovi trenutno mogu odraditi dobro posao. Ja tu dileme nemam - rekao je Kodro.

Na Kodrinom spisku nalaze se 23 igrača: 

Vratari: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

Obrana: Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Milićević, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić

Sredina terena: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Adi Nalić

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Kenan Kodro, Said Hamulić, Nemanja Bilbija

Kodro je objavio i B-spisak u slučaju ozljede igrača sa A-spiska ili drugih nepredviđenih okolnosti, a na njemu su: Goran Karačić, Siniša Saničanin, Eldar Čivić, Gojko Cimirot, Dal Varešanović, Luka Menalo, Amer Gojak. 

Reprezentacija BiH 8. rujna dočekuje Lihtenštajn, dok tri dana kasnije gostuje Islandu. Nakon četiri kola kvalifikacija BiH zauzima četvrto mjesto u grupi sa tri boda. Prvi je Portugal sa 12, druga Slovačka sa 10, a treći Luksemburg sa sedam bodova. Island je peti sa tri boda, dok je Lihtenštajn bez bodova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije