Pripreme za Estoniju

Kod bh. igrača prisutan veliki motiv

04.09.2016.
u 08:00

Svi bh. nogometaši su na posljednjim treninzima bili maksimalno ozbiljni. Očekuje se takav pristup i protiv Estonaca s kojima igraju 6. rujna

Na treninzima i u okruženju Trening centra Nogometnog saveza BiH u Zenici, gdje se okupila nogometna bh. elita, osjeti se značajna promjena u načinu i pristupu pripreme nogometnih zmajeva pred sljedeću kvalifikacijsku utakmicu s Estonijom.

Veliko zanimanje

Jučer su održana dva treninga, a na onom jutarnjem, kao i danas, prisutni su predstavnici brojnih medijskih kuća, što je pokazatelj koliko je javnosti stalo do idućih utakmica najbolje reprezentativne bh. vrste. Ipak, vidljivo je snažno radno ozračje i ogromna disciplina, kojoj je osnovni kreativni trenutak odgovornost svih sudionika pred početak kvalifikacija. Tu je negdje i ono ružno sjećanje na protekle kvalifikacije kada je BiH imala slab dan i doživjela poraz od Ciprana, to bi trebalo napokon zaboraviti i staviti u sportsku arhivu, “bilo, prošlo i nikad se nama ne ponovilo”. Jučer prije treninga mediji su se družili s tri reprezentativca, s kumovima iz Mostara Tonijem Šunjićem i Marinom Aničićem, te Milanom Đurićem, koji su, prije svega, kazali kako je snažno ozračje u cijeloj momčadi i da su posvećeni susretu s Estonijom, te kako su svjesni da im je važan početak kvalifikacija.

- O našem sljedećem protivniku ne znamo mnogo, ali nikoga ne smijemo i sigurno nećemo podcijeniti. Znamo da smo favoriti i vjerujem kako ćemo pobijediti, ali za svaku utakmicu, pa i ovu, sve moramo isplanirati ranije, rekao je Toni Šunjić.

Nisu naivan protivnik

Sličnog je mišljenja i Marin Aničić za kojeg je poziv u reprezentaciju najbolji pokazatelj njegove kvalitete i ozbiljnosti u provođenju trenerskih zadataka.

- Ne znamo mnogo o Estoniji, ali i oni imaju svoju organizaciju, kompaktnost, i nisu naivan protivnik jer imaju stil igre s izvršenjima, prije svega, obrambenih zadataka. Ipak, sve ovisi o nama, o našoj igri, kako mi uđemo u utakmicu, takav će i rezultat biti, kazao je Marin Aničić.

Za njih je posebno važno ozračje i pristup u radu, koji zaista obećava ono nužno za nas - “bolje sutra”.

Jedan od onih koji zaista zaslužuje epitet nogometnog ljubimca navijača i koji redovito dobiva otvorene ovacije je reprezentativac Milan Đurić koji je istaknuo kako je i u susretu s Estonijom tim zmajeva favorit, ali da to ipak trebaju dokazati na terenu pred navijačima.

- Imamo dobre protivnike i moramo početi na najbolji način. Dobro nam je ozračje, poznajemo se bolje i možemo postići bolji rezultat. Za svaku utakmicu moramo ići na tri boda, a ako igramo kući, to je obvezno, kaže Milan Đurić koji je još jednom istaknuo da nema tremu pred susret na Bilinu polju i da se raduje susretu s navijačima.

Do početka utakmice reprezentativci su napomenuli kako očekuju sada detaljnu analizu igre Estonije jer se ništa ne želi prepustiti slučaju i žele da se sve zamisli stručnog stožera striktno provedu u djelo. Dobro je da liječnik Reuf Karabeg i njegov medicinski tim nemaju ozbiljnijeg posla, što se vidi i na travnjaku Trening centra. To raduje i izbornika Mehmeda Baždarevića koji je već sada na “slatkim mukama” jer svi nogometaši su željni igre, maksimalno su motivirani.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije