Premijer liga

Kjosevski spreman zamijeniti Antolovića

Vedran Kjosevski
26.01.2016.
u 07:00

I drugi sarajevski klub nalazi se na pripremama u Hercegovini. FK Sarajevo je također u jakom ritmu treninga na pripremama

Sada već bivši vratar Željezničara Marijan Antolović pojačao je redove izraelskog Hapoela iz Haife, s kojim je potpisao polugodišnji ugovor s mogućnošću produženja na još godinu.

Zahvala suigračima

Antolović je u Željinom dresu branio na 98 utakmica, a primio je 67 golova, a osim na Grbavici, nastupao je još i za Cibaliju iz Vinkovaca, varšavsku Legiju te banjolučki Borac.

- Zahvaljujem se suigračima, stručnom stožeru i upravi na suradnji te navijačima na potpori. Sa Željezničarem ostaje neraskidiva veza i bezbroj prijateljstava i lijepih trenutaka. Svima želim puno sreće u nastavku prvenstva i da izborimo europska natjecanja i osvojimo kup. Jednom Željezničar, uvijek Željezničar, poruka je Marijana Antolovića na odlasku s Grbavice.

Njega će na golu ovog kluba zamijeniti Vedran Kjosevski, jedan od najperspektivnijih čuvara mreže u BiH, koji je do sada upisao svega sedam nastupa, pretežito u kup utakmicama.

- Dugo čekam ovu priliku i nadam se kako ću je iskoristiti, kaže nam 20-godišnji Kjosevski, koji je mnogo naučio od Antolovića, kojem želi sreću u nastavku karijere.

- Pomogao mi je mnogo i hvala mu na tome, dodaje mladi vratar Željezničara, koji se ne boji izazova koji je stavljen pred njega.

- U pripreme za proljetni dio sezone svi smo krenuli od nule i vjerujem kako ćemo se uspjeti uigrati za početak. Dobro treniramo, ali utakmice su jedino mjerilo. Susret s Brotnjom iz Čitluka je bio samo početak, a sada nam slijedi i provjera protiv Čapljine (danas u 13 sati), koja će nam pokazati koliko smo dobro radili.

Kjosevski je nogometnu karijeru počeo sa 7 godina i oduvijek je znao kako će postati broj jedan u Željezničaru. Prošao je sve omladinske vrste plavog tima, kao i sve omladinske reprezentativne vrste BiH. Bio je kapetan pionirske, kadetske i juniorske reprezentacije BiH, a trenutačno je član mlade reprezentacije BiH.

- U mom rječniku ne postoji riječ trema. Iza sebe imam stručni stožer, suigrače i navijače i jedva čekam početak sezone. Nadam se kako neću izgorjeti, već da ću opravdati njihovu vjeru u mene, kazao nam je Kjosevski, koji je za prvu momčad Željezničara debitirao već s 15 godina u jednoj prijateljskoj utakmici, još dok je plave s Grbavice vodio trener Amar Osim.

Jak tempo

Nogometaši Sarajeva trenirali su jučer dva puta u Čitluku, gdje je bordo momčad nastavila pripreme za proljetni dio sezone. Izabranike trenera Miodraga Ješića dočekali su odlični vremenski uvjeti po dolasku u ovaj hercegovački grad, što uvelike olakšava igračima rad na treninzima, piše na službenoj klupskoj internetskoj stranici. U aktualnom prvaku se žele što je moguće bolje pripremiti za nastavak sezone, u kojoj u idućih 12 kola imaju prigodu braniti naslov prvaka.

Prvi trening u tradicionalnoj bazi aktualnog prvaka BiH na zimskim pripremama bio je posvećen fizičkoj pripremi nogometaša. U popodnevnim satima održan je drugi trening, čiji je fokus bio na vježbama s loptom. Ozračje u momčadi je dobro.

Napadač Sarajeva s Koševa Leon Benko i stoper Adnan Kovačević propustili su jutarnji trening zbog lakših zdravstvenih problema, dok je nogometaš Ševko Okić trenirao po posebnom programu zbog blaže ozljede. Ostatak igračkog kadra FK Sarajevo vrlo dobro podnosi napore koje ovaj predsezonski pripremni proces nosi sa sobom.

Inače, koševski premijerligaš odigrat će prvu provjeru u 2016. u petak (13 sati) protiv vodeće momčadi Prve lige Federacije BiH Metalleghea BSI iz Jajca u Čitluku, dok će posljednjeg dana priprema u ovom gradu 2. veljače igrati prijateljsku utakmicu s federalnim drugoligašem Brotnjom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije