MAJSTOR

Kakvo priznanje! Hrvat među najboljim veznjacima na svijetu

24.03.2018.
u 13:20

Rakitić je za Barcelonu u veljači odigrao šest utakmica i postigao jedan pogodak, ali očito je da momčadi Ernesta Valverdea vrijedi daleko više nego što to pokazuje ona najosnovnija statistika.

Centar za sportska istraživanja (CIES) objavio je listu 10 najboljih nogometaša za mjesec veljaču i među elitom se našao i jedan Hrvat! 

Ivan Rakitić svojim je nastupima za Barcelonu u veljači, prema pedantnom izračunu švicarske organizacije koja se bavi statističkim analizama nogometaša, zaradio indeks 92.3 i to ga je svrstalo na diobu osmog mjesta zajedno sa suigračem Mousom Dembeleom, piše Goal. Prvi na listi je također Rakitićev suigrač, Leo Messi s indeksom 98, ali u Top 10 (istraživanje obuhvaća samo lige petice, no s obzirom da je tamo koncentrirana kvaliteta, može se slobodno govoriti o listi najboljih na svijetu) dominiraju igrači madridskog Reala. Tako je na drugom mjestu Karim Benzema s indeksom 96.3, slijedi ga Cristiano Ronaldo (95.3), a na šestoj poziciji je Dani Carvajal (93). Zanimljivosti ove liste najboljih su Schalkeov vratar Ralf Fährmann s indeksom 94.3 što mu je donijelo četvrto mjesto te malo poznati Flavien Tait iz Angersa na 10. poziciji (92). Rakitić je za Barcelonu u veljači odigrao šest utakmica i postigao jedan pogodak, ali očito je da momčadi Ernesta Valverdea vrijedi daleko više nego što to pokazuje ona najosnovnija statistika.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije