Pripreme Širokog

Kairat i pojačanja u mislima svih

22.06.2019.
u 10:22

Desetak dana nakon početka priprema za novu sezonu, stanje u momčadi Širokog Brijega je “redovito”, odnosno u skladu s planovima stručnoga stožera. Radi se na travnjacima Sportskog centra “Musa – Karačić”. Vrijeme za treninge nije idealno, ali nije ni pretjerano vruće. Treninzi su ili ranije izjutra ili kasno poslijepodne.

Prikupljanje informacija

Činjenica kako je Široki Brijeg na izvlačenju u Nyonu za protivnika u 1. pretkolu dobio kazahstanski Kairat iz Almatyja nikog nije oduševila ni razočarala. Široki Brijeg je bio nenositelj. Možda nešto znači podatak kako je Kairat treći kazahstanski klub s kojim se Široki susreće u Europskoj ligi. Oba prethodna je prošao: Irtiš (2:3. 2:0) te Ordabasy (0:0 i 2:0). Ordabasy je bio izraziti favorit, s puno skupljom momčadi i većim klupskim proračunom. I Kairat je na papiru “nadmoćniji” - i po vrijednosti svlačionice i novcu kojim, navodno, raspolaže. Pomoćni trener Širokog Denis Ćorić kaže:

- Već smo prikupili dosta informacija o Kairatu, a sigurno ćemo ih još prikupiti. Uz sve, prednost Kazahstanaca jest što im je prvenstvo u jeku, plus onaj podatak o 23 milijuna eura proračuna. Nama je pak najbitnije da dobro se pripremiti...

Nakon odlaska devetorice igrača koji su bili u kadru prošle sezone (Luka Bilobrk, Marko Perković, Josip Ćorluka, Luka Begonja, Zvonko Pamić, Marin Popović, Eliomar Correa Silva, Tomislav Turčin i Borna Petrović), na Pecaru su stigla prva pojačanja. To su gotovo dva metra visoki vratar Dario Miškić, tri godine član švedskoga drugoligaša Dageforsa, koji je prošao omladinski staž i uspješno branio u Dinamu II, te Toni Jović (26), koji je stigao iz njemačkoga trećeligaša SF Lotte. Jovića pamtimo kao istaknutog krilnog napadača Zrinjskoga, ranije i Borca (Banja Luka).

Uskoro potpisuje Estonac

Nije još potpisao ugovor s klubom, ali vjerojatno će to uskoro učiniti bivši član sofijskoga Levskog Estonac Bogdan Vastsuk (24). Od prvoga dana priprema na Pecari su na probi vratar Josip Pehar (Brotnjo), “đak” Škole nogometa na Pecari, te “veznjak” Alen Jurilj (Dinamo). S momčadi su još na okupu igrači: Martin Zlomislić, Josip Barišić, Bernardo Matić, Toni Nikić, Stipe Marković, Domagoj Kovačić, Petar Franjić, Mateo Marić, Mato Stanić, Dražen Bagarić, Stipe Jurić, Domagoj Marušić, Lovre Musa, Kristijan Medić, Branimir Vištica, Stanko Marić, Bože Vukoja, Ilija Mašić, Zvonimir Vukoja, Josip Bešlić i Luka Knežević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?