Rukomet

Izviđač kao da se poigravao s Maglajem

05.04.2016.
u 07:00

Bez glavnih igrača Čičkušića i Hadžihasića te Mehinagića, Maglaj se u derbiju 26. kola Premijer lige nije mogao suprotstaviti razigranim “skautima”, piše Večernji list BiH.

Uvjerljiva pobjeda

Domaći su slavili vrlo uvjerljivo - 39:18 (18:9). Zapravo, o derbiju se nema što reći, jer je na parketu dvorane u Ljubuškom igrala samo domaća ekipa. Uz to što su gosti bili oslabljeni neigranjem ključnih igrača, dodatni stimulans “skautima” bila je ne baš ugodna dobrodošlica prošle jeseni u Maglaju, kada su doživjeli prvi od dosadašnja tri poraza. Strijelce Izviđača predvodio je Kristijan Jarak s 10 pogodaka, Mandić i A. Grbavac postigli su po sedam, kod gostiju najučinkovitiji bio je Adi Kujrić koji je uspio pet puta zatresti mrežu domaćih vratara. Naravno, ova visoka pobjeda ne smije zavarati Ljubušake, kompletan Maglaj bit će opasan suparnik u doigravanju, posebice u svojoj dvorani. Izvrstan niz Zrinjskog ovoga proljeća prekinut je u Cazinu, gdje su pretrpjeli drugi poraz u nastavku. Krajina je slavila 33:29, poluvrijeme 15:14. U prvom dijelu utakmica je bila izjednačena, tvrda, a najveća prednost bila su dva pogotka domaćih. Zrinjski je u zadnjim sekundama prve dionice smanjio na jedan pogodak zaostatka, a zatim u nastavku bolje otvorio, međutim, nije taj pritisak dugo trajao, domaći nošeni publikom postupno prave razliku od plus šest, da bi Mostarci u završnici smanjili na – 4 pogotka. Za obje momčadi važan derbi ZD županije igrao se u Visokom, gdje su “šoferi” u dvorani samostana sv. Bonaventure odigrali najbolju ovosezonsku utakmicu i s uvjerljivom pobjedom 40:25 (23:7)pobjegli iz zone ispadanja. Za razliku od domaćih, Zeničani su se još jednim porazom doveli na rub ispadanja. Domaće strijelce predvodio je mladi Čabaravdić s devet pogodaka, koliko je postigao i gostujući igrač - trener Davor Kadić.

Borba za ostanak

U grčevitoj borbi za ostanak sarajevska Bosna nije uspjela preći preko Konjuha, domaći su slavili 33:26 (18:10). Strijelce “stolara” predvodio je Husić s deset pogodaka, kod “studenata” Balta i Hajdarević postigli su po četiri. Zanimljivo je bilo i u Tuzli, gdje je domaća Sloboda “šljivarima” iz Gradačca praktično izdala vizu za niži rang. Naime, utakmica je završena neodlučno 24:24 (14:11). Domaćima, koji su već u nižem rangu, taj bod ništa ne znači, dok je goste samo pobjeda ostavljanja u konkurenciji za opstanak. Uglavnom, uz Slobodu i Igman, četiri kola prije kraja može se zaključiti da je i Gradačac putnik za niži rang, do kraja traže se još dvije ‘žrtve’. Rezultati 26. kola: Izviđač - Maglaj 39:18, Krajina - Zrinjski 33:29, Sloboda - Gradačac 24:24, Bosna (V) - Čelik 40:25, Vogošća - Gračanica 40:29, Konjuh - Bosna (S) 33:26, Derventa - Igman 10:0 bb., Prijedor - Sloga 29:28. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije