Lige nacija

BiH osvojilla bod protiv Nizozemske: Pokazali da mogu i znaju!

Sportsport
11.10.2020.
u 19:54

Reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je večeras na Bilinom polju protiv Nizozemske (0:0) u susretu 3. kola Lige nacija.

Odličnu utakmicu odigrao je bh. tim i na kraju je uspio osvojiti bod protiv velikog favorita u ovoj utakmici. 

Nizozemci su očekivano kontrolirali loptu od samog početka. Ipak, obrana bh. reprezentacije je radila jako dobar posao i protivnicima nije dopuštena nijedna šansa pred golom Ibrahima Šehića, piše sportsport.ba. 

S druge strane Zmajevi su imali nekoliko opasnih izleta pred gol Nizozemaca. Međutim, nije tu bilo prave šanse, pa ni Cillessen nije imao ozbiljnog posla na golu.

Nizozemska je i na kraju prvog dijela pokušala napraviti pritisak. Nisu uspjeli dati gol i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

I u nastavku je bh. tim igrao hrabrno. Nisu se prepali favoriziranih Nizozemaca koji su također imali ozbiljne probleme u napadačkom dijelu ekipe.

Ulaskom Edina Džeke i promjenom taktike Dušana Bajevića bh. tim je postao mnogo opasniji. Dijelio je Edin lopte, zaposlio je Kolašinca i Pjanića, čiji su udarci nažalost bili neprecizni.

Pokušao je potom i Frank de Boer nešto napraviti izmjenama. Donijelo je to nešto opasniju igru pred bh. golom, ali se bh. tim dobro branio. U 78. minuti De Jong je u sjajnoj šansi Šehić spašava sjajno, a zatim Luuk de Jong u narednoj akciji ponovno prijeti, Šehić je ponovno bio fantastičan.

U 85. minuti smo također u posljednji trenutak blokirali šut, Nizozemci su bili jako opasni, ali srećom nisu imali tog završnog udarca. Babel je u nadoknadi imao zicer, srećom nije zabio. Ostalo je na kraju 0:0 i svakako da je ovo jako dobar rezultat za reprezentaciju BiH koja je pokazala da zna i može igrati sa najboljim reprezentacijom Europe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije