Gruđanke postale hit grada i još “pola Hercegovine”

Ilidža pregažena, Grude jednom rukom drže Kup

grude
Foto: VL FOTO
03.04.2015.
u 11:07

Dvostruka kruna: Juriš na dva fronta sad je još realniji za mladu ekipu Zlate Zubac

U neuobičajenom sportskom ozračju, barem kada je u pitanju rukomet, još k tomu ženski, rukometašice HŽRK Grude Autoherc svladale su Ilidžu s visokih, uvjerljivih i čistih 26:17. Jer, s tribina je grudske “amazonke” bodrilo oko 500 bučnih gledatelja koji su dobro “naoštrili” grla i nisu prestajali navijati i pjevati od početka do kraja utakmice. Bio je ovo uzvratni četvrtfinalni susret Rukometnoga kupa BiH za žene. Gruđanke trenerice Zlate Zubac tako su obilato uzvratile Ilidžankama trenera Dominka Ilića za poraz prije sedam dana na Ilidži (22:24). Utakmica u dvorani Bili brig bila je četvrti ovosezonski okršaj dviju trenutačno ponajboljih ekipa u BiH. Gruđanke su ostvarile treću pobjedu, jer su slavile u oba prvenstvena susreta (25:24 i 17:16).

Podrška gledališta

Uvijek do sada bilo je tijesno, napeto i neizvjesno, pa je tako počelo i ovaj put. Ilidžanke su povele 1:0, natjeravši domaće “drukere” grickati nokte i strahovati za konačni ishod. Domaće su rukometašice pravile neobjašnjive pogreške, očito zbog velike važnosti utakmice. No, podržane iz gledališta brzo su se riješile treme i zaigrale brže, bolje i s manje pogrešaka. Razbranila se Anica Gudelj na vratima, pa je brzo dostignuto i premašeno željenih tri pogotka razlike. Kornelija Klinac, Andrea Prusina, Marija Šimić i suigračice nemilice su punile mrežu gošći, pa se na odmor otišlo s visokih 14:8. Prednost je na početku drugoga poluvremena još porasla, sve do 19:8, zatim 20:9...

Klinac zabila 12 golova

Onda su Ilidžanke u jednom razdoblju uhvatile malo daha i napravile niz od 5:1, ali nije to bila prava prijetnja, nego samo 1abuđi pjev. Konačnih 26:17 sve govori – bolja ekipa izborila je nastup u polufinalu. Gruđanke su igrale u sastavu: Gudelj, Milas, Glavaš, Radić (1), Klinac (12), Braćić (2), Leko, Prusina (4), Šimić (5), K. Mikulić, Azinović (2), Bandić, J. Mikulić. Ilidža je pak nastupila u postavi: Mihajlović (2), Pavlović, Dejanović (4), Mujagić (3), I. Škaljić (2), Bratus, Hadžiselimović (3), Imširović 1), N. Škaljić, Muhović, Pašović (2), Ždrale, Hrle, Merdžanić, Pandurović. Susret su dobro odsudili Predrag Dejanović i Elvis Marčelić (Prijedor).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije