Novi lider

Igra Zrinjskog nije bila baš pohvalna, ali karakter jest

BiH,19.03.2016.Mostar Stadion Bijeli brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski -Rudar 2-1 Photo:Stojan Lasic
21.03.2016.
u 07:00

Nakon utakmice trener Rudara Zlatko Jelisavac istaknuo je fanatično navijanje domaće publike

“Bodove piši, igru briši, kao lider diši”, nešto tako bi vjerojatno recitirao jedan legendarni Mostarac na rasplet prvenstvene utakmice u kojoj je Zrinjski s 2:1 bio bolji od Rudara. Mostarska publika je zahtjevna, mnogima s tribina preuzimanje liderske pozicije i nije bio veliki podvig nakon teške utakmice protiv Rudara. Ipak, rezultatski gledano, Zrinjski je napravio veliki posao.

Odlična publika, ali...

Nakon utakmice trener Rudara Zlatko Jelisavac istaknuo je fanatično navijanje domaće publike.

- Ovo što Zrinjski ima je nevjerojatno. Takvu potporu ima malo koji klub u BiH. Navijači su im bili velika potpora i u trenucima kada njihovoj momčadi nije išlo najbolje, na to se nadovezao i šef struke Zrinjskog Vinko Marinović:

- Navijačima uistinu moramo zahvaliti, oni imaju veliki udio u našem uspjehu. Uvijek su uz nas. Meni je osobno dojmljiva bila potpora na Pecari. To je bila jako važna utakmica za nas, a publika nas je nosila i kad smo gubili 2:0 - kazao je Marinović.

Ipak, s time se ne možemo do kraja složiti. Potpora onih najvatrenijih Ultrasa je neupitna i bezrezervna bilo gdje, kod kuće ili u gostima. Dok su Ultrasi među najboljim navijačkim skupinama u državi, zapadna je tribina na utakmici s Rudarom bila nekako rezervirana. U 74. minuti Ultrasi su sa stajanja krenuli s poznatim navijanjem “Zrinjski”, na koje zapadna tribina odgovara s “Mostar”... Nakon nekoliko povika se dogodilo da je Rudar izišao u opasnu kontru, sudac je dosudio jedan običan prekršaj, a sve to je prekinulo to prepoznatljivo navijanje.

Popraviti obranu

Malo nakon toga Ultrasi su opet krenuli sa “Zrinjski”, a zapad je odgovorio s “Mostar”... Istina, Zrinjski nije odigrao sjajnu utakmicu protiv Rudara, ali malo jača potpora sa zapadne tribine samo bi mogla pomoći plemićima odigrati motiviranije i bolje.

Nije slučajno ni da Rudar Zrinjskom redovito zadaje probleme. Ta momčadi propisno namuči plemiće.

- Rudar nam je u posljednje vrijeme neugodan protivnik i odigrao je prilično dobru utakmicu. Mi smo znali kako će prijetiti iz kontri. Došli smo do vodstva, držali situaciju pod kontrolom, a onda je Rudar uspio izjednačiti. Na poluvremenu je bilo pritiska na igrače jer smo morali u nastavku doći do pobjede, ali uspjeli smo osvojiti tri važna boda i to je u ovom trenutku najvažnije, kazao je Marinović koji ipak nije propustio biti kritičan i realan.

- Slijedi nam prvenstvena stanka i nakon tih kratkih odmora obično smo se vraćali u prvenstvo jači. Ipak, u posljednje četiri utakmice primili smo 8 pogodaka, što je previše jer cijeli prvi dio sezone primili smo 7 golova. To prvenstveno moramo popraviti u prvenstvenoj stanci, kao i još neke druge taktičke detalje, dodao je trener Mostaraca koji se osvrnuo na svoju momčad.

- Moramo shvatiti i naše momke. U posljednjih mjesec dana igrali su četiri zahtjevne utakmice. Kad se osvrnem na cijelo to razdoblje možemo biti zadovoljni što smo napravili - dodao je Marinović.

Zrinjski na prvenstvenu stanku ide kao lider prvenstva. Nakon toga Mostarce očekuje gostovanje kod Slavije. Riječ je o novoj zahtjevnoj utakmici protiv momčadi koja se bori za očuvanje premijerligaškog statusa. Ostaje onda još za vidjeti kako će Mostarci izgledati nakon nove prvenstvene stanke. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?