ABA LIGA

Igokea slavila protiv Cedevite, Širokom novi poraz

'igokea02_dem_bih_02042013'
Foto: ''
15.12.2013.
u 11:24

Prvak BiH savladao je do ovog kola drugoplasirani tim lige i nastavio niz pobjeda koji je započeo prije dva kola trijumfom nad Budućnosti

Košarkaši Igokee su u Laktašima savladali ekipu Cedevite s 96:89, u derbiju 12. kola regionalne ABA lige.

Prvak BiH savladao je do ovog kola drugoplasirani tim lige i nastavio niz pobjeda koji je započeo prije dva kola trijumfom nad Budućnosti, a nastavio u prošlom kolu u gostima protiv Cibone. 

Zapaženu ulogu u pobjedi Igokee imao je tek pristigli američki centar Lance Williams, kojeg su ljubitelji košarke na ovim prostorima imali priliku da upoznaju dok je nosio dres sarajevske Bosne u sezoni 2007./08. 

Williams je u svom prvom susretu za ekipu iz Aleksandrovca imao učinak od 18 poena i sedam skokova. Najefikasniji u domaćem timu bio je Branko Jorović s 26 poena, dok se s druge strane u timu Cedevite istaknuo Marino Baždarić s 16 poena. 

Mladi bh. reprezentativac koji nastupa za Cedevitu, Jusuf Nurkić, imao je učinak od 12 poena i dva skoka.

Drugi bh. predstavnik Široki, trenutno zadnjeplasirana ekipa lige, izgubio je na gostovanju kod zagrabačke Cibone. 

Cibonu je po učinku predvodio Darryle Strawberry s 26 postignutih poena, a pridružili su mu se Darko Planinić i Marin Rozić s po 14 posignutih poena.

U timu Širokog najefikasniji košarkaš bio je Tomislav Petrović s 20 postignutih poena, dok je Domagoj Bošnjak dodao 13 poena i četiri skoka.

U idućem kolu, koje je na rasporedu 22. i 23. prosinca, bh. predstavnici će odigrati međusobni susret u dvorani ''Pecara'' u Širokom Brijegu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije