Košarka

Igokea ponizila Leotar, Mladost bolja od Kaknja

18.04.2016.
u 07:00

Odigrani su prvi polufinalni susreti doigravanja za 19. košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine. Igokea je u Laktašima pobijedila 86:43 Leotar, dok je Mladost bila bolja 82:79 od Kaknja. Očekivale su se pobjede momčadi koje su u ligaškom dijelu imale bolji plasman, ali ne i izrazito visok poraz Leotara od Igokee.

Igra mačke i miša

Momčad Dragana Bajića ponizila je Trebinjce ostavivši ih na svega 43 poena, dok je Igokea upisala dvostruko više poena. Zanimljivo je da je sastav iz Aleksandrovca u prvom poluvremenu upisao više poena ( 49) nego Leotar za cijeli susret (43). U igri mačke i miša, trener domaćina pružio je prigodu svim igračima iz rostera. U njegovoj momčadi udarne snage Radivojević, Šibalić, Krstić, Komatina ipak su ostavili bolji dojam od ostalih. S druge strane, u sastavu Leotara nešto više pokušavao je Šakotić. Po igrama koje Igokea pruža ili još bolje po kvaliteti koju nemaju ostale momčadi, sasvim je izvjesno da će sastav iz Aleksandrovca ne samo proći polufinalna doigravanja nego i uvjerljivo osvojiti naslov. Klub iz Aleksandrovca ovih dana našao se na udaru FIBA-e zbog sporazuma koji su napravili s Euroligom. FIBA traži povlačenje potpisa do 20. travnja. Ako Igokea ne postupi po uputama FIBA-e, slijedi suspenzija reprezentacije koja neće moći igrati kvalifikacije za EP 2017. godine. U drugom polufinalnom susretu, igranom u Mrkonjić Gradu, Mladost je u neizvjesnom susretu pobijedila Kakanj.

Izjednačena borba

Cijeli susret vodila se izjednačena borba. Domaćini su zahvaljujući trojcu Svilar, Đuranović, Knežević uspjeli pobijediti i povesti u doigravanju koje se igra na dva dobivena susreta. Gosti iz Kaknja igrali su po oprobanom receptu, agresivno i disciplinirano, pa im je za konačni uspjeh trebao samo mali iskorak. No, u njihovu sljedećem susretu, koji se igra u srijedu u Kaknju, igrači Josipa Pandže učinit će sve kako bi izborili majstoricu u Mrkonjić Gradu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije