Košarka: Kup BiH

Igokea obranila naslov, Široki ostao na devet osvojenih titula

23.02.2016.
u 08:30

Košarkaši Igokee pobjedom nad Širokim 95:77 osvojili su osamnaesti Kup Bosne i Hercegovine obranivši tako naslov osvojen prošle godine u Sarajevu.

Aleksandrovčanima je to četvrti pehar za osvojeni kup, dok su Širokobriježani devet puta osvajali naslov pobjednika kupa.

Odličan šut za tricu

Iako su igrači Igokee do pobjede došli relativno visokom bodovnom razlikom, mora se reći da su Širokobriježani nakon pobjede u polufinalu nad Mladosti igrali dobro, a osobito u prvom poluvremenu i da put do osvojenog kupa Aleksandrovčanima nije bio nimalo lak.

Iskusni sastav domaćina put do pobjede i samopouzdanja temeljio je na odličnom šutu za tricu. Pogodili su sedamnaest trojki od 34 pokušaja i imali tek četiri za razliku od petnaest izgubljenih lopti Širokog.

U svojim redovima Igokea je imala iskusnog braniča Gipsona koji je ubacio 24 poena, a dobro su mu se pridodavali Radivojević, Komatina, Booker, Šibalić.

Momčad Širokog je imala sjajnog Karačića koji se dobro nosio s iskusnim i snažnim košarkašima Igokee.

Uzbudljivo polufinale

Uz mladog krilnog centra solidno su odradili i Segarić, Kovačević, Ćorić i Čolak.

Prvoga dana turnira aleksandrovačka Igokea je, kako se i očekivalo, bez većih poteškoća savladala 91:63 znatno oslabljeni sastav Sparsa iz Sarajeva.

Mnogo zanimljiviji bio je drugi polufinalni susret u kojem je domaćin turnira Mladost tražila svoje prvo veliko finale u Kupu Bosne i Hercegovine.

Nakon prvoga poluvremena, kada su imali velikih šesnaest poena prednosti, izgledalo je da će taj cilj i ostvariti.

Katastrofalno loš Široki iz prvoga dijela u nastavku se preporodio i na skoro nevjerojatan način preokrenuo rezultat postigavši 24 poena više u odnosu na domaćina.

Istina, Širokobriježani su imali veliki broj izgubljenih lopti, sveukupno 39, ali su taj igrački minus nadoknadili dobrim skokom.

Imala je momčad s Pecare čak 22 skoka više od domaćina Mladosti te su bili bolji u šutu za dva i tri poena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije