Košarka

Igokea, Bosna, Zrinjski i Sloboda doigravaju za prvaka BiH

BiH; 15.04.2017. Mostar,
21.04.2017.
u 08:00

Igokea, Bosna, Zrinjski i Sloboda nakon završetka ligaških natjecanja doigravat će za ovogodišnjeg košarkaškog prvaka BiH. Takav je i njihov poredak na ljestvici nakon završetka Lige 6.

Prema očekivanjima

Posljednje kolo tog natjecanja prošlo je prema očekivanju. U izravnoj borbi za drugo mjesto Bosna je na svom parketu pobijedila Zrinjski slomivši otpor Mostarcima u posljednjoj četvrtini. U posljednju dionicu gosti iz Mostara ušli su s minimalnom prednošću ali je domaćin u tom dijelu igre zaigrao bolje i pobjedom potvrdio drugo mjesto na ljestvici, a što im već u subotu u polufinalnom doigravanju s istim protivnikom donosi i prednost domaćeg parketa. Jošilo, Vasiljević, Đorđević, Delalić i Dragičević bili su najbolji u sastavu domaćina, dok su se u gostujućem sastavu isticali Knežević, Princ, Brummitt i Đurasović. Igokea je s pola snage pobijedila Slobodu s kojom će ponovno igrati u subotu prvu utakmicu polufinala doigravanja za prvaka. Aktualni doprvaci Bosne i Hercegovine košarkaši Kaknja uspjeli su tek u posljednjem kolu doći do prve pobjede. Na svom su parketu pobijedili Spars i na neki način nakon silnih razočarenja, barem malo obradovali svoje navijače. Za prvu pobjedu Pandžine momčadi najzaslužniji su Tomić, Šakotić i Svilar. U Ligi za ostanak Leotaru nije pomogla ni četvrta pobjeda u nizu da bi i slijedeće sezone igrali u u prvoligaškom društvu.

Ispadanje

Pomalo ostavljeni od svog glavnog sponzora, Leotar je doživio ispadanje u drugu ligu premda je sastav iz Trebinja sigurno u ovom trenutku kvalitetniji od nekih momčadi koje su osigurale prvu ligu. U posljednjem kolu Trebinjci su s tijesnih 78:77 pobijedili Široki u susretu koji je koševima Pelkića odlučen 14 sekundi prije kraja. Sastav iz Širokog Brijega u Trebinje je stigao bez Slovenca Močnika koji je već završio svoju sezonu i igranje za momčad iz Širokog Brijega. Ni iskusni Kaštropil i Peršić nisu ulazili u igru. Unatoč tome mlada i poletna momčad Mladena Vuškovića bez obzira na tijesan poraz, igrala je dobro. U gostujućem sastavu Čolak je upisao 20 poena, D. Drežnjak 19, M, Drežnjak 17, Karačić 12, te od njih najmlađi Batinić koji je upisao 8 poena i dobro na braničkoj poziciji zamijenio Močnika. Rezultati 10. Kola Lige za prvaka: Bosna Royal Jelly – Zrinjski 92:86, Igokea – Sloboda 79:61, Kakanj – Spars Ziraat Bank 69:60. Poredak: Igokea 9-1, Bosna Royal Jelly 7-3, Zrinjski i Sloboda 5-5, Spars Ziraat Bank 3-7, Kakanj 1-9. Rezultati Lige za ostanak: Leotar Swisslion – Široki 78:77, Mladost – Bošnjak 77:85. Poredak: Široki 10-6, Građanski i Bošnjak 8-8, Mladost i Leotar Swisslion 7-9.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije