Legendarni nogometaš

Ibrahimović otkrio koju zemlju smatra drugom domovinom: Zbog nje sam postao ovo danas

zlatan ibrahimović
09.12.2021.
u 18:41

Legendarni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović gostovao je u talijanskom programu Radio Deejay gdje je govorio o svojoj bogatoj karijeri.

Ibrahimović, koji i dalje igra za Milan odlično iako je u petom desetljeću života, otkrio je da Italiju smatra drugom domovinom i bez koje ne bi mogao biti ono što je danas, prenosi Klix.ba.

"Italija je zemlja koja me učinila onim što sam danas. Sve je počelo u Italiji. U Nizozemskoj postoji jaka škola za talentirane nogometaše, ali sam ja ovdje proveo mnogo godina. Ukoliko to postoji, Italija je moj drugi dom i mnogo sam zahvalan ovoj zemlji", rekao je Ibrahimović gostujući u radijskoj emisiji.

Nogometaš porijeklom iz Bosne i Hercegovine je otkrio nekoliko zanimljivih stvari o svom viđenju nogometa, a novinare je zanimalo što bi promijenio da je nogometni sudac.

"Da sam sudac ne bih svirao toliko prekida jer volim duele. U Engleskoj puštaju igračima da igraju i ne prekidaju igru često. Volim taj stil suđenja", otkriva Zlatan.

Ibrahimović je navijačima Milana obećao da će se do kraja sezone boriti za titulu u Italiji.

"Razočarani smo zbog eliminacije iz Lige prvaka i žao mi je, ali ćemo se boriti za Scudetto. Učinit ćemo sve da osvojimo titulu u Italiji i nećemo odustati. U padu je također uspjeh, ustat ćemo i postati isusniji", zaključio je Šveđanin.

Ključne riječi

Komentara 1

DE
debelacija
15:19 10.12.2021.

Idi Ibrahime u ropotarnicu športa i života! Dosta tvoje bahatosti i bezobrazluka!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?