Košarka

I dvorana i stadion Pecara bili bi pretijesni za susret koji odlučuje o naslovu

30.05.2019.
u 08:20

Za večerašnji, peti odlučujući susret za košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine između Širokog i Sparsa vlada nezapamćeno zanimanje ne samo u Širokom Brijegu, Bosni i Hercegovini već i u susjednoj Hrvatskoj. Košarkaški klub s Pecare, igrajući u regionalnoj ABA ligi punih dvanaest godina, a osobito kada su gostovali velikani Maccabi, Cibona, Partizan, Crvena Zvezda, znalo je podržati i više gledatelja od kapaciteta same dvorane. Dobro su bili posjećeni i susreti prilikom gostovanja Bosne u nekim njezinim boljim vremenima, Igokee, ali za večerašnji susret, koji se igra na Pecari s početkom u 20 sati, tako nešto nije upamćeno. Karte su puštene u pretprodaju još u utorak, a već jučer tražila se povećalom. Zvali su brojni ne samo iz Širokog Brijega, Hercegovine, cijele Bosne i Hercegovine, već i iz susjedne Hrvatske. Posljednjih 150 ulaznica prodano je jučer na središnjem gradskom trgu uz neviđenu gužvu. Predsjedniku kluba Igoru Jelčiću tako zanimanje godi, ali mu je i žao što brojni neće moći nazočiti tom velikom sportskom događaju.

Ogromno zanimanje

- Iz sigurnosnih razloga ne smijemo pustiti u prodaju količinu ulaznica čiji broj prelazi kapacitet same dvorane. Vjerujte mi koliko je zanimanje, mogla bi se napuniti ne samo dvorana nego i nogometni stadion Pecara. Žao mi je što će neki naši gledatelji ostati bez karata. Situacija je takva kakva jest i jednostavno ne može biti drugačije. Stoga ovog puta upućujem i poziv roditeljima da ne vode djecu zbog velike gužve i sigurnosnih razloga. Već od samoga jutra oko dvorane vladat će poseban prometni režim. Vrata dvorane bit će otvorena od 18.30. Pozivam posebice navijače iz udaljenijih mjesta, Hercegovine i Dalmacije, a i sve koji nisu nabavili ulaznice da ne kreću put Pecare - kazao je predsjednik Širokog Igor Jelčić. Predsjednik Širokog još je dodao kako je klub s Pecare tijekom finalnog niza protiv Sparsa, a i cijele sezone, pokazao kako je u Širokom košarkaška publika koja zna nagraditi protivnika za dobar potez, kao i za pobjedu. - Nadam se da ćemo i u petoj utakmici pokazati razinu korektnosti prema našim gostima iz Sarajeva. Naravno da ćemo navijati za svoj klub svim srcem i bodriti ga ne sve načine - kazao je predsjednik Širokog te još jednom zahvalio i Sparsima za nadasve korektan prijam i doček u Sarajevu.

Velika euforija

I treneru Širokog Danijelu Jusupu je drago što vlada veliko zanimanje za večerašnju utakmicu, ali smatra da se euforiji ne smiju prepustiti.

- Finalni niz vratili smo u Široki i navijači su nam priredili veličanstven doček. Igrači su se malo pridružili navijačima i vratili im za sve što su im priredili ove sezone. Naravno, za dugo slavlje nije bilo vremena ni prigode, slavit će se nakon pete utakmice ako pobijedimo. Moramo se pred večerašnji susret, i igrači i stručni stožer, usredotočiti jedni na druge i naglasiti zajedništvo koje nas je krasilo cijele sezone. Emocije ne smiju prevladati već s dosta energije trebamo ući u igru i pokušati provesti ono što se dogovorimo - kazao je trener Širokog Jusup. Jedan od ponajboljih igrača Širokog Ivan Karačić pred susret je kazao:

- Nakon poraza na Pecari u trećem susretu nisam vjerovao kako možemo pobijediti u Sarajevu. Međutim, kada smo slavili u Sarajevu, pao mi je kamen sa srca i bilo mi je neopisivo drago, pa još ako se doda i sam doček u Širokom Brijegu. Sada nam je cijela sezona stala u jednu utakmicu i svu energiju moramo uložiti u tu posljednju utakmicu i vratiti naslov prvaka u Široki, gdje mu je i mjesto - zaključio je Ivan Karačić.

Njegovi suigrači Mateo Drežnjak i kapetan Jure Zubac istaknuli su kako će dati svoj posljednji atom snage samo kako bi naslov prvaka ponovno stigao u Široki Brijeg. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?