Klupski stav

HŠK Zrinjski će podržati trokružni sustav natjecanja iduće sezone u Premijer ligi BiH

Zrinjski
05.03.2016.
u 08:00

Zrinjski je, kao i ostali klubovi Premijer lige BiH, dobio dopis od Nogometnog saveza BiH u kojemu se traži očitovanje o prijedlogu vezanom uz sustav natjecanja za nogometnu Premijer ligu BiH u idućoj natjecateljskoj sezoni. Iduće sezone Premijer liga BiH će imati 12 klubova, što znači kako je ove sezone napušta 6 klubova, a punit će je prvaci 1. lige Federacije BiH, te 1. lige Republike Srpske. U Zrinjskom već imaju viziju kakav će prijedlog natjecanja podržati.

- Podržat ćemo opciju da se Premijer liga iduće sezone igra trokružno. Prema našem mišljenju, to je najprihvatljiviji sustav - kazao nam je klupski čelnik Danko Šulenta:

- Smatramo kako je opcija trokružnog sustava od 33 kola najtransparentnija i najregularnija. Nismo pobornici sustava da se Premijer liga nakon regularnog dijela dijeli na ligu za prvaka i ligu za ostanak. To je naš klupski stav i opcija koju ćemo podržati - dodao je Šulenta.

Jasno je kako će se idućih dana vjerojatno voditi razne rasprave o novom sustavu natjecanja iduće sezone u prvenstvu BiH. Ni jedan format, pa ni trokružni, kao ni onaj s doigravanjima nije idealan. Klubovi i Nogometni savez BiH će morati naći najprihvatljivije rješenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?