Vaterpolo

Hrvatska 'potopila' Srbiju! Barakude su u polufinalu Svjetskog prvenstva

vaterpolo hrvatska barakude
29.06.2022.
u 17:41

Hrvatska je u vaterpolskom klasiku nakon senzacionalne igre pobijedila Srbiju 14:12 i u polufinalu SP-a igrat će u petak protiv boljeg između Španjolske i Crne Gore, piše Index.hr.

Svih 10 igrača u polju upisalo se u strijelce za Hrvatsku, a po dva gola su zabili Marko Žuvela, Jerko Marinić Kragić, Josip Vrlić i Konstantin Harkov, dok je Dušan Mandić bio četverostruki strijelac za Srbiju. Bio je to dvoboj dviju reprezentacija koje su u potpunosti izmijenile sastave nakon lanjskih Olimpijskih igara u Tokiju, a Hrvatska je pokazala kako je u Budimpešti ipak u boljoj formi od Srbije.

Hrvatska sjajno otvorila i držala prednost do kraja 

Izabranici Ivice Tucka ni u jednom trenutku utakmice nisu bili u zaostatku, u nekoliko su navrata imali i po tri gola prednosti, a ključnim se pokazao pogodak Lorena Fatovića za 14:11 s istekom napada 1:55 minuta prije kraja.

U prvoj je četvrtini briljirao Toni Popadić, koji je u tom razdoblju upisao čak šest obrana. Tu prvu četvrtinu obilježila je rastrgana igra u napadu. Hrvatska je postigla gol samo u situaciji s dva igrača više, dok je Srbija poravnala u samoj završnici prvih osam minuta.

I u drugih osam minuta Hrvatska je konstantno držala minimalnu prednost, u dva navrata je imala sjajne pozicije za bijeg na dva razlike, no Vrlić i Bukić nisu uspjeli svladati Mitrovića.

Srbi se vratili, a onda Hrvatska zaključila susret 

No treću četvrtinu sjajno su otvorili Vukičević, Krapić i Vrlić te odveli Hrvatsku na 8:5. Najbolji srpski igrač Mandić nije dopustio da utakmica bude prerano riješena. S dva brza gola smanjio je na 9-8, pa se i u posljednjih osam minuta krenulo s minimalnim vodstvom Hrvatske.

Golovima Bukića, Žuvele i Bašića Hrvatska je sredinom posljednje dionice izgradila vodstvo od 13:10 te je već i tada bilo jasno kako će "barakude" deveti put zaredom zaigrati u polufinalu svjetskog prvenstva, a sve dvojbe oko pobjednika otklonio je Fatović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?