Sutra povratak Čilića

Delić pobijedio Sijslinga, Haase bolji od Ćorića

03.02.2014., Dom Sportova, Zagreb - 1. kolo 9. ATP turnira PBZ Zagreb Indoors. Marin Cilic (CRO) - Mate Delic (CRO). Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
12.09.2014.
u 16:30

U prvom setu hrvatski tenisač dvaput je gubio servis te jednom uzeo break pa je Nizozemac dobio sa 6:4. No, onda je uslijedio pravi preokret

Hrvatska Davis cup reprezentacija krenula je danas u borbu za ulazak u Svjetsku skupinu. U trodnevnom meču protiv Nizozemske tražit ćemo povratak u elitu. U prvom meču prvog dana Mate Delić, koji je uskočio umjesto umornog Čilića, igrao je protiv Nizozemca Igora Sijslinga, 72. tenisača svijeta i pobijedio! Hrvatski tenisač slavio je sa 3:1 u setovima, bilo je 4:6, 6:4, 7:5, 6:2.

U prvom setu naš tenisač dvaput je gubio servis te jednom uzeo break pa je Nizozemac dobio sa 6:4. Drugi set bio je nevjerojatan, Delić je poveo 3:0, Nizozemac okrenuo na 4:3 i imao servis, a onda je ponovno naš predstavnik osvojio tri uzastopna gema. U trećem setu obojica su u prvih osam gemova izgubila po jedan servis, a kad su svi očekivali tie-break, Delić je napravio još jedan break i poveo sa 2:1 u setovima, a odličnom igrom u četvrtom stigao je do prve pobjede.

Deliću je ovo bio prvi nastup za reprezentaciju, a odmah je odradio sjajan posao.

U drugom meču je prvi Nizozemac Robin Haase pobijedio Bornu Ćorića sa 7:6(4), 6:1, 6:4.

Borna je u prvom setu imao vodstvo 5:4, te je imao dvije set lopte, ali nije uspio, pokleknuo je u tie-breaku pa se potpuno raspao.

U subotu je na programu meč parova. Očekuje se da Nizozemsku predstavljaju Haase i Rojer, a Hrvatsku Draganja i Čilić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije