Hercegovina Cup 2023.

Hercegovina će u lipnju biti ‘centar nogometa’, dolazi i ekipa iz Kanade

13.05.2023.
u 08:31

Od 15. do 18. lipnja 2023. godine u Hercegovini (Međugorje, Čitluk, Ljubuški i Čapljina) održava se Međunarodni nogometni turnir Hercegovina Cup 2023. Turnir će se igrati u više kategorija: (2008. i mlađi) 10+1, (2010. i mlađi) 10+1, (2012. i mlađi) 7+1, (2013. i mlađi) 7+1, (2014. i mlađi) 6+1 i (2015. i mlađi) 5+1.

Organizatori su osigurali i vrijedna priznanja za najbolje ekipe i pojedince. Tako će prvoplasirana ekipa dobiti pehar i medalje, kao i drugoplasirana te trećeplasirana, a nagrađeni će biti i najbolji igrač, strijelac te vratar turnira. Sve ekipe će moći posjetiti prirodne ljepote Hercegovine, kao što su slapovi Kravice i Koćuše i razne druge znamenitosti.- Ovaj turnir jedan je od najkvalitetnijih u ovom dijelu Europe s obzirom na dosadašnje ekipe koje su sudjelovale - priopćili su organizatori.Sve ekipe će biti smještene u hotelima u Međugorju, Čitluku i Ljubuškom, a do sada su sudjelovanje, među ostalima, potvrdile ekipe iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Albanije, BiH i drugih zemalja. Vrijedi istaknuti da na turnir prvi put dolazi i ekipa iz daleke Kanade, zove se London St. Thomas Croatia Soccer Canada.

Sveukupno se očekuje dolazak oko 2000 djece i više od 500 roditelja, a kada se tome doda još zaljubljenika koji će doći iz okolnih gradova kako bi pogledali ovaj spektakl, slobodno se može reći da će Hercegovina od 15. do 18. lipnja biti “centar nogometa”. Turnir za djecu organizira se u cilju razvoja i afirmacije omladinskog nogometa i omogućavanja selektiranja najboljih mladih igrača iz Federacije BiH.Kad su u pitanju klubovi, uz već spomenuti klub iz Kanade, na turniru Hercegovina Cup 2023. nastupit će Zrinjski, Široki, Čapljina, Posušje, Grude, Brotnjo, Ljubuški, Velež, Sarajevo, Tuzla, potom klubovi iz Hrvatske, Hajduk, Dinamo, Varteks, Varaždin, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Rijeka, Marsonia, Zagreb, Slavonija, Rudež, Hrvatski Dragovoljac, iz Crne Gore, Tivat, Sparta, Pomorac, Podgorica, a iz Srbije klubovi iz okolice Kragujevca, Niša, Čačka, Beograda i drugih država u okružju.Utakmice će se igrati na stadionima Babovac - Ljubuški, Krehin Gradac i Bare - Čitluk, Horizontu mira Zvirovići - Čapljina i u Bungalovima - Međugorje. Kažimo na kraju i činjenicu da su mnogi igrači koji su igrali na prethodnim turnirima postali A reprezentativci Hrvatske, BiH te igrači koji već grade karijere, a mnogi igraju u raznim klubovima i uzrastima omladinskih reprezentacija BiH i RH.

Svi koji se žele prijaviti mogu to učiniti na telefon: Mladen Pervan Mrđo tel:+38763323210, Danijel Bajkuša Bajki +38763 369-111 (Hrvatski broj mobitela: tel:0915275905). E-mail: skolanogometaasmedjugorje@gmail.com i putem Facebook stranice: ŠN AS Međugorje te putem Instagram stranice ŠN AS Međugorje. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije