Hajduk rigorozno kažnjen, ‘Bilima’ prijeti utakmica bez navijača!

Autori: sk, vecernji.ba
05.10.2023.
u 19:12

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 10. kola.

Hajduk je zaradio visoku novčanu kaznu zbog korištenja pirotehničkih sredstava na utakmici s Dinamom, a priopćenje disciplinskog suca prenosimo u cijelosti.

HNK Hajduk se kažnjava zbog toga što je na prvenstvenoj utakmici 10. kola Hajduk – Dinamo domaća navijačka skupina Torcida zapalila minutu prije utakmice jednu baklju, u 1. minuti dvadeset pet baklji i dva topovska udara koja su bačena na tartan stazu, po jednu dimnu bombu u 3. i 5. minuti, jednu baklju u 6. minuti, u 14. minuti jednu baklju i jedan topovski udar koji je bačen na tartan stazu, u 20. minuti jednu baklju, u 22. minuti jednu baklju i jedan topovski udar koji je bačen na tartan stazu, u 43. minuti jedan strob, od 59. do 62. minute ispaljeno je šest raketa vatrometa te zapaljeno šest strobova i više od dvadeset pet baklji, u 66. minuti osam topovskih udara koji su bačeni na tartan stazu i više od sto baklji i strobova te je zbog dima došlo do prekida utakmice u trajanju od minute i pol, u 68. minuti zapaljena je jedna dimna bomba, u 70. minuti jedna baklja, u 76. minuti dva topovska udara, pet dimnih bombi, dvije baklje i dva stroba te su u 77. minuti gostujući navijači BBB zapalili jednu dimnu bombu i četiri baklje, od kojih je jedna bačena na tartan stazu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 20.000,00 eura.

Kažnjen je i zato što su domaći navijači (Torcida) tijekom cijele utakmice do njenog završetka na ogradi sjeverne tribine istaknuli veliki transparent (dužine oko 20 metara) s natpisom WHITE BOYS i zastavom Konfederacije (tzv. južnjačka zastava), u 18. minuti te do kraja prvog poluvremena koristili zastavu Konfederacije (tzv. južnjačka zastava) i zastavu s natpisom “W B” (skraćenica od White Boys) na kojoj se između slova W i B nalazi keltski križ, od 19. do 22. minute pjevali “Ubij, ubij Purgera”, u 23. minuti navijači (Torcida na sjevernoj tribini i publika na istočnoj tribini) sinkronizirano pjevali “Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa četiri purgera, purger se dere a-a-a-a bit će pečenja radujem se ja-a-a-a“, u 31. minuti domaći navijači na istočnoj tribini nakon odluke suca skandirali “Cigane, Cigane“, u 43. minuti domaći navijači na istočnoj tribini i navijači Torcida na sjevernoj tribini nakon odluke suca skandirali “Cigane, Cigane“, od 49. minute do kraja drugog poluvremena domaći navijači Torcida na sjevernoj tribini koristili zastavu Konfederacije (tzv. južnjačka zastava) i zastavu s natpisom „W B“ (skraćenica od White Boys) na kojoj se između slova W i B nalazi keltski križ te u 74. minuti navijači na istočnoj i zapadnoj tribini i Torcida na sjevernoj tribini nakon odluke suca skandirali “Cigane, Cigane“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 22.000,00 era pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 40.000,00 eura, piše SK. 

U obrazloženju odluke navedeno je i upozorenje, disciplinski sudac ističe da se radi o osobito teškim prekršajima te će u slučaju ponavljanja istih ili sličnih prekršaja biti izrečena teža kazna, odnosno kazna igranja bez nazočnosti gledatelja.

Na Dinamovu adresu je također stigla kazna, no znatno blaža od ove koju su zaradili najveći rivali. Riječ je o ukupnom iznosu od 4500 eura. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije