NOGOMET

Gošk slavio u derbiju protiv Čapljine

23.08.2016.
u 08:00

Po očekivanjima, Bosna i Rudar, vodeće momčadi na ljestvici, i nakon tri odigrana kola ostale su na vrhu s maksimalnim brojem osvojenih bodova. Bosna je na Lukama u Visokom ugostila novaka Slogu (SH) i slavila s uvjerljivih 3:1. Ipak, do 47. minute nije bilo pogodaka, ali tada je Kovač načeo goste, Beširević povećao na 2:0, Islamović nakratko unio neizvjesnost smanjenjem vodstva, no uskoro je Čulov zabio treći pogodak za Visočane...

U derbiju kola Rudar je u Kaknju nadigrao Budućnost (2:0). Oba je pogotka zabio Kulović. Vodećem dvojcu može se teorijski pridružiti Bratstvo (ima zaostalu utakmicu u gostima u Orašju).

Bratstvo se u Gračanici 65 minuta mučilo protiv Veleža, pa preko Kuduzovića i Mujkića stiglo do lake 2:0 pobjede. Istih 2:0 ostvario je Gošk u Gabeli protiv susjeda Čapljine.

Do 65. minute bilo je 0:0, ali su onda Gabeljani za 60-ak sekundi dva puta tresli mrežu za konačnih 2:0.

Gošk se tako rehabilitirao za onih 0:3 u Goraždu, dok su Čapljinci sa samo jednim bodom pali na dno ljestvice. Radnički je osvojio prvi bod, igrajući 0:0 protiv Orašja, dok je jedinu pobjedu u gostima upisalo Goražde, iznenađujućim uspjehom u gostima (2:1) kod Travnika (Berbić i Čakar za Goražde, Jusufbašić za Travnik). Zvijezda je svladala na svojoj Banji Ilidži sarajevsku Bosna Semu 2:1. Zvuči tijesno, ali nije tako. Zvijezda je pogocima Jaranovića i Mujagića vodila 2:0, gosti smanjili u 90. minuti (Đedović).

U Bihaću je završilo bez pobjednika (1:1). Jedinstvo je povelo autogolom Mamuše, Novotravničani poravnali preko Tabakovića.

POREDAK Bosna i Rudar 9, Zvijezda 7, Bratstvo (-1), Gošk i Goražde 6, Orašje (-1) i Travnik 4, Bosna i Budućnost 3,Velež i Jedinstvo 2, Radnički, Čapljina i N. Travnik 1, Sloga 0.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije