Teorija kaže da još ništa nije gotovo

GOŠK "gotovo prvak", ali još mu uvijek nedostaju neke sitnice

06.05.2023.
u 17:44

Sedam utakmica 25. kola Prve nogometne lige Federacije BiH igra se u subotu, dok Stupčanica (37 bodova) kao domaćin protiv srebreničke Gradine (36) igra u nedjelju. Sve utakmice počinju u 17 sati.

Već prvaci

GOŠK (57) teoretski već u ovom kolu može proslaviti osvajanje naslova i ulazak u Premijer ligu. Za slavlje moraju mu se ispuniti dva uvjeta. Prvi je da Gabeljani u gostima kod BFK Simm- Bau izbore pobjedu te da drugoplasirano Goražde (42) ne osvoji više od boda protiv Budućnosti u Banovićima. Osvoji li bod, Goražde bi moralo do kraja upisati sve same pobjede, a GOŠK bi morao sve pogubiti..., uz ostalo i protiv Goražda u Gabeli. Podsjetimo, u slučaju da oba sastava na kraju imaju isti broj bodova, za što su mogućnosti malo veće od nikakvih, odlučit će međusobni susreti, a tu je GOŠK (za sada) u prednosti jer je jesenas slavio u Goraždu s 1:0. Teoretski i Zvijezda (41) može osvojiti prvo mjesto, ali tu je teorija još "tanja", gotovo nemoguća... Zvijezda gostuje kod ugroženog Travnika (25), čiji će igrači "ginuti" za svaku loptu. Kad govorimo o ostanku, u pitanju je još veći košmar nego u borbi za vrh. Posljednji Radnički (17) ugostit će Rudar (33), Jedinstvo (25) u Bihaću čeka Bratstvo (33) koje je gotovo osiguralo ostanak pa... Teško će Bišćani bilo što prepustiti slučaju. Radnik (29) još nije siguran da će sljedeće jeseni igrati u Prvoj ligi FBiH. U Hadžićima će ugostiti proljetos teško pobjedivi Tomislav, koji ima 36 bodova. Susret Mladosti (27) i TOŠK-a (29) u Kaknju derbi je dna. Okolnosti su sljedeće: TOŠK-u bi "za svaki slučaj" dobro došao barem bod, Mladosti pak trebaju sva tri. Ovo spominjemo zato što se još ne zna koliko će klubova napustiti društvo "federalaca". Naime, četiri prvaka drugih liga borit će se za dva mjesta. Po trenutačnom stanju na ljestvicama to su: Seona (Seonica, Druga liga Sjever), Bratstvo (Bosanska Krupa Zapad), Klis (Buturović Polje, Jug) te Čelik (Zenica – Centar).

Moguće kombinacije

Ako s područja FBiH ispadnu jedan ili dva premijerligaša, onda će Prvu ligu napustiti jedan ili dva trenutačna člana Prve lige FBiH. Ugroženi su Tuzla City, Igman, Posušje i Sloboda. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije