RUKOMET

Golužin start iz snova, ali sada ga čeka težak posao u Ligi prvaka

01.09.2017.
u 07:37

- Domaćini smo turnira i naravno da ćemo napraviti sve da izborimo igranje u Ligi prvaka.

Bolji početak sezone u slovačkom Tatranu hrvatski rukometni trener Slavko Goluža nije mogao ni zamisliti. Nakon što je osvojio Kup Češke i Slovačke, u prvom kolu SEHA Gazprom lige njegova momčad svladala je Meškov iz Bresta (24:23).
- Na kraju smo mi bili sretnija momčad. Dali smo sve od sebe kako bismo svladali uglednog suparnika, lani trećeg na završnom turniru. Dobro sam se pripremio, uvjerio sam igrače da Meškov nije nepobjediv, pogotovo na našem parketu - rekao je Slavko Goluža. Ta pobjeda dodatno je motivirala njegovu momčad uoči kvalifikacijskog turnira za plasman u skupinu Lige prvaka. - Domaćini smo turnira i naravno da ćemo napraviti sve da izborimo igranje u Ligi prvaka. Nadam se da će nas za vikend pratiti puno više gledatelja - istaknuo je Goluža. Bjeloruska momčad računala je na bodove iz Prešova. - Mislim da smo zaslužili barem bod. Ali, sreća je otišla na njihovu stranu. Moramo što prije zaboraviti taj poraz. I dalje nam je cilj odlazak na završni turnir - istaknuo je Rastko Stojković, kružni napadač Meškova. Gorenje iz Velenja nije uspjelo ni nakon 1365 dana pobijediti Celje (22:25). Domaća momčad, koju od ove sezone vodi bivši hrvatski izbornik Željko Babić, cijelo vrijeme lovila je zaostatak. - Bez obzira na poraz, zadovoljan sam kako smo se suprotstavili Celjanima. Vidim da bismo igrački mogli još jako puno napredovati, pogotovo u napadačkoj igri. Jasno, bilo bi bolje da smo sezonu otvorili pobjedom, ali za pobjedu bismo trebali igrati puno bolje. Ne treba zanemariti ni to da je većina igrača podlegla pod pritiskom pune dvorane - istaknuo je Babić. U Metalurgu su predstavili novo igračko pojačanje Halila Jaganjca. - Doveli smo u klub jednog od najkvalitetnijih mladih šutera s ovih prostora. Vjerujem da će se brzo uklopiti u momčad - istaknuo je trener makedonskoga kluba i hrvatski izbornik Lino Červar.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije