PREDSJEDNIK FIFE

Gianni Infantino zdušno se zalagao za povećanje na SP-u, a sada je promijenio ploču

Reuters/Pixsell
24.03.2020.
u 07:25

- Lige s manje klubova, manje utakmica da bismo zaštitili zdravlje igrača. Moramo vidjeti kolika je šteta pa naći način da je saniramo.

Predsjednik Fife Gianni Infantino prije koju godinu zdušno se zalagao za povećanje broja reprezentacija na Svjetskom prvenstvu 2026. godine, odnosno da ih nastupi 48, podijeljenih u 16 grupa s po tri momčadi.

No, izgleda da ga je situacija s koronavirusom koja je pokosila svijet, preobratila. Više, bolje, veće - nije njegova mantra ovih dana.

Naime, Infantino sada predlaže da se smanji broj turnira, ali i broj momčadi u ligama kako bi se nogomet "normalizirao".

- Moramo proučiti globalni utjecaj ove krize. Sada je to teško jer ne znamo kada će se situacija normalizirati, ali možemo vidjeti neke mogućnosti. Možda možemo reformirati nogomet vraćajući se korak unazad. S drugačijim natjecanjima, recimo. Manje turnira, ali interesantniji turniri - rekao je Infantino za Gazzettu dello Sport pa dodao:

- Lige s manje klubova, manje utakmica da bismo zaštitili zdravlje igrača. Moramo vidjeti kolika je šteta pa naći način da je saniramo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije