Još jedan Hrvat u Bayernu

Gabrijel Marušić u mladoj ekipi Bayern Münchena

24.06.2017.
u 11:00

Mladi hrvatski U-15 reprezentativac Gabrijel Marušić, igrač Hrvatskog nogometnog kluba (KSD) Hajduk iz Nürnberga od 1. srpnja postaje novi član kadeta velikog njemačkog prvaka Bayern iz Münchena.
Gabrijel Marušić je rođen 2003. godine u Nürnbergu. Dijete je treće generacije hrvatskih iseljenika iz Hercegovine. Otac Damir je podrijetlom iz Biograca kod Širokog Brijega a majka Antonija iz Ljutog Doca. Gabriel je prve nogometne korake počeo kao petogodišnjak u KSD Hajduk iz Nürnberga. Nakon toga je prešao u SG Nürnberg-Fürth, odakle ga u svoje redove pozvao 1. FC Nürnberg. U 1. FC Nürnbergu je igrao od svoje 8 godine do prošle jeseni, kada ga otac Damir, zbog nesuglasica s trenerima u 1. FC Nürnbergu, vraća u KSD Hajduk iz Nürnberga.
Marušićev nogometni talent su zapazili skauti FC Ingolstadta, SpVgg Greuther-Fürtha, kao i ostalih velikih njemačkih klubova. Kad je lani nastupio za izabranu vrstu Hrvatskog svjetskog kongresa Njemačke, njegov potencijal su zapazili i treneri hrvatske reprezentacije. Nakon zajedničkog nogometnog kampa ovog proljeća u Frankfurtu, te nastupa u Vukovaru za momčad Hrvata iz Njemačke, Marušić je pozvan igrati za U-15 reprezentaciju Hrvatske.
Osim sjajnog zgoditka protiv Crne Gore, u pobjedi Hrvatske od 1:0, Gabriel Marušić je svojim nastupom na Trofeju FSCG (FAM Trophy) u Podgorici oduševio i u pobjedama Hrvatske protiv Makedonije i Srbije. Nakon što je zabio rijetko viđeni zgoditak u utakmiicama tog uzrasta, Marušić je dočekan u svom KSD Hajduk Nürnberg kao prava zvijezda na koju su svi Hajdukovci i svi Hrvati Nürnberg i tog dijela Bavarske ponosni i sretni. Ako Bog da, kažu u Hajduku, jednoga dana Gabrijel će biti nova zvijezda Bayerna i hrvatske reprezentacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije