NAJBOLJE ZA NAJVEĆEG

FOTO Michael Jordan u Splitu uživa uz tekilu čija boca košta oko 8 000 KM!

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
23.08.2021.
u 09:00

Svake godine prodaje najviše tenisica, iako ne igra 18 godina. Čak je i jedan PSG preuzeo njegov brend i zato je Jordan u jednom danu zaradio šest milijuna eura od prodanih dresova Lea Messija.

Michael Jordan stigao je u Split i odmah postao glavna vijest dana, što ne čudi jer riječ je o vrlo vjerojatno najboljem košarkašu svih vremena. I ne samo to, riječ je o čovjeku čije se ime veže uz najveći sportski brend na svijetu.

Iako se kao lider kluba nije iskazao i taj segmentu mu baš ne ide, što se može vidjeti po lutanju njegovih Charlotte Hornetsa, u drugim područjima biznisa uistinu je nedodirljiv. Zato je još uvijek, 18 godina nakon konačnog kraja karijere i dalje najbogatiji sportaš na svijetu.

Forbes ga je procijenio ove godine na 2,2 milijarde američkih dolara vrijednosti. Tako nešto objašnjava u svom fanatičnom stilu: - Mogu prihvatiti neuspjeh, svi ga dožive u nečemu. Ali, ne mogu prihvatiti ne pokušati. To mu je bila mantra cijelu sportsku karijeru no zanimljivo je koliko dobre poslovne odluke donosi. Kad je potpisao s Nikeom, riskirao je i odlučio se prihvatiti ideju stvaranja Air Jordan brenda, što je sredinom osamdesetih bilo namijenjeno isključivo tenisačima. Sportaši u timskim sportovima nosili su "generičke" modele odjeće i obuće svojih sponzora, nitko se nije izdvajao posebnim brendovima, linijama... I onda je stigao on i sve promijenio. Također, rijetko će ga itko vidjeti, a da nije odjeven od glave do pete u Air Jordanu. Kao i sad u Splitu. Svake godine prodaje najviše tenisica, iako ne igra 18 godina. Čak je i jedan PSG preuzeo njegov brend i zato je Jordan u jednom danu zaradio šest milijuna eura od prodanih dresova Lea Messija.

Nije to jedino u što se upustio kao biznismen, ali u kontekstu njegova dolaska u Split, treba spomenuti da mu milijun eura tjedno za luksuznu jahtu i nije neki problem platiti. Kao ni tekilu Clase Azul Plata, čija boca košta od 1100 do 30.000 kuna. Uz sebe ih Jordan, kako navodi Slobodna Dalmacija, ima 25. Valjda jer treba inspiraciju, i sam je vlasnik jednog proizvođača tekila. Ima udio u Cincoro tekili, a njena Extra Anejo verzija košta 11.500 kuna! Ali, bez obzira na sve te uspjehe, ipak ga pamtimo isključivo po onima na parketu. I to će teško išta promijeniti...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije