SJAJNE SCENE

FOTO Hajdukova mladost slavila je povijesni uspjeh sa brojnim navijačima Torcide

Foto: Goran stanzl/PIXSELL
1/6
15.03.2023.
u 21:30

Juniori majstora s mora proslavili su prolazak u polufinale sa vjernim navijačima

Juniori splitskog Hajduka plasirali su se u polufinale nogometne Lige prvaka mladih, oni su u četvrtfinalu bili uspješniji od vršnjaka iz Borussije Dortmund koje su na njihovom Westfalenu izbacili s ukupnih 10-9 nakon boljeg izvođenja 11-eraca pošto je rezultat nakon 90 minuta bio 1-1 (0-0).

Hajduk je poveo u 71. minuti golom Mate Antunovića, no samo pet minuta potom Julian Rijkhoff je izjednačio na 1-1 iz kaznenog udarca.

Junak Hajduka ispao je vratar Borna Buljan koji je u devetoj seriji raspucavanja s bijele točke zaustavio udarac Filippa Manea, da bi potom Ante Kavelj bio precizan te odveo Splićane među posljednje četiri momčadi u ovom natjecanju. Do te devete serije svih 16 izvođača, po osam sa svake strane, bilo je iznimno sigurno te nije dalo nikakvu šansu suparničkom čuvaru mreže.

Poslije velike pobjede i plasmana na završnicu u švicarski Nyon, 'bili tići' otišli su proslaviti sa navijačima i Torcidom na sjevernoj trbini Signal Iduna Parka. Oko pet tisuća pripadnika bijele boje pohodilo je stadion u Dortmundu i napravili su prekrasnu atmosferu.

1/6
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?