Ženska odbojka

Dugandžić: Imamo perspektivu

04.01.2016.
u 07:00

Trenutačnoj ekipi nedostaje iskustvo, a ono će dolaziti s utakmicama i treninzima. Ono što je bitno, Čapljinke imaju potencijal Dubrovnik imao generaciju poput naše, ali nju su činile igračice iz cijele regije

Sve je više klubova i sve se zanimljivija ženska odbojka igra u Hercegovini. Prvi put sva tri najpoznatija hercegovačka kluba – Čapljina, Mostar i širokobriješki Smeč, bore se za pozicije u prvoj polovici ljestvice. To se odražava i na gledališta koja su znatno punija nego ranije. Odbojkašice Čapljine s iznimno mladim sastavom jesenski dio sezone završile su na trećem mjestu.

Talentirana generacija

Iako je to do sada najbolji plasman Čapljinki, trenerica Ilijana Dugandžić, bivša proslavljena hrvatska reprezentativka, nije u cijelosti zadovoljna ostvarenim rezultatima.

- Nisam u potpunosti zadovoljna. Treće mjesto je svakako dobar rezultat za moju ekipu, ali smatram da one nisu dale ni blizu onomu što mogu pružiti. To je jedna izuzetno talentirana generacija, koja može postići puno, naravno uz potporu iskusnijih igračica koje su tu uz njih, a radom i odnosom na treningu i utakmicama, mogu im služiti kao primjer, ističe trenerica Čapljine, pa na upit – što je nedostajalo da rezultat bude bolji od trećeg mjesta, kaže:

- Nedostajalo je, naravno, iskustvo. To su neiskusne igračice, imaju između 14 i 16 godina, koje samo radom i zalaganjem mogu doći do razine samosvijesti i samopouzdanja koje će jamčiti i njihovo samopotvrđivanje na terenu. Mislim da u idućim danima, ne mjesecima i godinama, one mogu dati puno više.

Ušli opušteno u sezonu

Manje-više svi se slažu da Odbojkaški klub Čapljina ima iznimnu generaciju, jeste li možda Vi nešto slično susretali igrajući odbojku u europskim i azijskim klubovima?

- Kad sam bila u njihovim godinama, takvu generaciju je imao Dubrovnik, kad sam došla kod njih igrati. Međutim, to su bile djevojke iz cijele Hrvatske i BiH, a ovdje mi imamo situaciju da su sve to naše djevojke, s područja Čapljine! Stvarno ne znam, ili bar nisam čula, da je Čapljina u ženskom sportu imala ovakvu generaciju. Djevojke su izuzetno talentirane, pametne – odreda su odlične učenice, vole ovaj sport, pa uz dobar rad s njima mislim kako rezultat ne može izostati.

Je li bilo nekih ciljeva na početku sezone?

- U prvenstvo smo ušli opušteno, bez bilo kakvih rezultatskih prioriteta. U ekipi je došlo do velike smjene generacija, uz par starijih cura koje su tu da pomognu, kostur ekipe čine jako mlade djevojke. Goražde i Mostar koji su ispred nas, iskusniji su sastavi koji već nekoliko sezona igraju u ovom stupnju natjecanja. Uopće ne strahujem za svoju ekipu u nastavku prvenstva, a posebice u idućoj ili idućim godinama. I kad igraju slabo, djevojke postižu dobre rezultate, što je izuzetno dobar pokazatelj za našu ekipu, ističe trenerica Dugandžić te naglašava:

- Posebno bih zahvalila publici koja je dolazila na naše utakmice u za ženski sport zavidnom broju, podržavala nas i bodrila. Curama puno znači kada na tribinama nisu samo njihovi roditelji i rodbina. Tu bih kao pozitivan primjer istaknula potporu iz drugih klubova kad igramo domaće utakmice. U svakom slučaju, iza nas je lijepa jesen, a ispred nas puno ljepša budućnost.

Uglavnom, ženska odbojka ubrzano osvaja poklonike u dolini Neretve, a dokle će ići uzlet, pokazat će vrijeme.. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije