košarka

Drežnjak predvodnik još jednog vala mladih košarkaša Širokog

04.11.2017.
u 12:00

Mladi košarkaš Širokog Mateo Drežnjak našao se među dvadeset četvoricom igrača koji će kandidirati za nastup u majici Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. Osamnaestogodišnji košarkaš prošao je sve reprezentacije Hrvatske i s njom ove godine izborio prvo mjesto B divizije Europskog prvenstva u Talinnu.

Nije se nadao pozivu...

S Lukom Šamanićem, koji je također dobio poziv izbornika Ivice Skelina, bio je i najbolji igrač. No, poziv u seniorsku vrstu jednom osamnaestogodišnjaku, zasigurno mnogo znači.

- Nisam se nadao pozivu, ali sam presretan što sam ga dobio. Poziv mi mnogo znači kao motiv za još veći rad i igrački napredak, kazao nam je Mateo Drežnjak, mladi košarkaš Širokog koji se nameće kao predvodnik još jednog vala mladih igrača koji stasaju u klubu s Pecare.

U Širokom zajedno s Mateom je i njegov ništa lošiji brat Dario. Njih dvojica uz nešto starijeg Ivana Karačića koji je s mladom reprezentacijom Hrvatske osvojio drugo mjesto na svijetu, te Jurom Zupcem, Mateo Čolakom, Josipom Batinićem i još nekolicinom darovitih igrača, Široki ima izgleda vratiti se na stare staze kada su i postali najuspješnija košarkaška momčad u Bosni i Hercegovini od njezinog osamostaljenja. Mladi Mateo Drežnjak kaže kako nema nekog posebnog uzora.

Nema posebnog uzora

Ali, iako dešnjak, igrom i stasom podsjeća na nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca i igrača Cibone, Zadra i više europskih klubova, Davora Marcelića.

- Nemam nekog posebnog uzora, ali pratim dosta igrača iz Eurolige - ističe Drežnjak.

Njegova momčad Široki dobro je ušla u prvenstvo BiH i bila nadomak Druge regionalne ABA lige, a o planovima u ovoj sezoni Mateo Drežnjak je kazao.

- Cilj nam je pokazati napredak iz utakmice u utakmicu i ostvariti što bolji plasman u prvenstvu BiH - zaključio je Drežnjak.

Uprava i stručni stožer kluba s Pecare zacrtali su plasman u Ligu za prvaka, a u skorije vrijeme i povratak u regionalnu ABA ligu. Ostvariti taj cilj u mnogome će ovisiti i o igri Mateja Drežnjaka. No, kako je počeo, Širokobriježani se, uz skupinu još darovitih igrača, mogu i nadati ostvarenju tog cilja. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije