ŠPANJOLSKI NOVINAR OTKRIVA

Doznali smo što Španjolci pripremaju Hrvatskoj: Navijači razočarani, a Olmo je po Enriqueovu ukusu

Marcelo del Pozo/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
27.06.2021.
u 21:13

- Perišić je vrlo važna karika Hrvatske. Jedan je od najuravnoteženijih igrača i njegov je gubitak nesumnjivo dobra vijest za Španjolsku, kaže sportski novinar David Molaño.

Pred utakmicu osmine finala Eura između Hrvatske i Španjolske u Kopenhagenu svi smo ostali zatečeni s vijesti da će Hrvatska tamo igrati bez Ivana Perišića. No, informacije iz hrvatskih redova svima su poznate, opcija je mnogo, navijači su se zagrijali i jedino što se čeka je sučev zvižduk za početak.

Zato smo odlučili saznati kakvo je stanje u Španjolskoj, kako dišu njihovi navijači, što se priča o Hrvatskoj...

Odgovore na ta pitanja dao nam je tamošnji sportski novinar David Molaño.

- Hrvatska ima vrlo ozbiljnu momčad s visokokvalitetnim igračima. Posebice im se ističe Modrić, koji je imao sjajnu sezonu u Madridu i glavni je oslonac Hrvatske. Ako je Modrić dobro, Hrvatska je vrlo opasna i protiv Španjolske im se može vjerovati - kaže Molaño.

Kako je vidio igru Hrvatske, a kako Španjolske u grupnoj fazi?

-  Očekivalo se da će se Hrvatska kvalificirati u osminu finala uz Englesku. A Španjolska je pomalo razočarala jer se očekivalo da bude prva u skupini, ali nekoliko golova dovelo ju je do toga da bude druga.

Po mnogima je Španjolska favorit? Što vi kaže na to?

- Mislim da je Španjolska favorit, ali to će biti ujednačenija utakmica nego što se možda čini. Španjolska je pokrenula mnoge sumnje u gotovo svim svojim redovima i nema definiranih jedanaest, što potvrđuje izbornikove sumnje u njega samog.

Hrvatska je ostala bez Ivana Perišića koji je pozitivan na koronavirus. Olakotna je to okolnost za furiju.  

- Perišić je vrlo važna karika Hrvatske. Jedan je od najuravnoteženijih igrača i njegov je gubitak nesumnjivo dobra vijest za Španjolsku.

Koja postava Španjolske se očekuje da će u ponedjeljak istrčati u Kopenhagenu?

- Prvih 11 bit će vrlo slični onima koji su igrali protiv Švedske. Možda jedina promjena koja se očekuje bit će ulazak Llorentea u vezni red. Nesumnjivo je najupitniji Morata čiji nedostatak pogodaka šteti reprezentaciji. Teško postiže golove.

Dani Olmo nekoliko je godina proveo u zagrebačkom u Dinamu. Hrvatska mu je kao drugi dom. Kako se na njega gleda u Španjolskoj?

- Dani Olmo jedna je od najvećih vrijednosti koje naša reprezentacija ima. Ima cilj i puno kvalitete. Luisu Enriqueu je to jako po ukusu, iako postoje dvojbe hoće li startati, ali ako zaigra, može zabiti gol i dodavati između linija za napadače.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije