Brčko

Domić primio žensku odbojkašku reprezentaciju BiH

odbojka
15.05.2016.
u 15:12

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić upriličio je jučer prijem u Gradskoj vijećnici za žensku odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja u Brčkom obavlja svoje pripreme i treninge.

"Učinili su mi tu čast i zadovoljstvo da smo porazgovarali o njihovim planovima i nastojanjima kao i očekivanjima, a u svakom slučaju bilo je nezaobilazno pitanje njihovog smještaja u sklopu priprema odbojkaške reprezentacije i boravka ovdje u Brčkom. Lijepo je čuti da su bili zadovoljni", izjavio je nakon prijema gradonačelnik Brčko distrikta dr. Anto Domić te im poželio da poluče dobre rezultate i opet posjete Brčko u dogledno vrijeme naglašavajući da je boravak državne reprezentacije u gradu od velikog značaja.

“Dolazak reprezentativki u Brčko je dodatni poticaj i vjerujem da će njihov boravak ovdje utjecati i na našu djecu da se još intenzivnije bave odbojkom, da je još više zavole. Uvjeren sam da će ovaj događaj proizvesti puno dobrih odbojkašica i odbojkaša na prostoru Brčko distrikta i da će naši klubovi biti još bolji, iako su i sada prvaci”, dodao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

“Brčko ima, gledajući sa športskog aspekta, športsku odnosno odbojkašku kulturu. Mi smo ovdje dobrodošli i to je ono na čemu se zahvaljujem svim ljudima koji ovdje žive”, poručio je Goran Nešić, izbornik ženske odbojkaške reprezentacije BiH. On je ocijenio da je Brčko odličan domaćin i da nema boljeg mjesta u BiH gdje bi se odbojkašice pripremale, tim više što je Brčko odbojkaški grad.

Reprezentativka BiH Ajla Sinanović je kazala da i sam čin dolaska jednog velikog izbornika Gorana Nešića govori da su njihove ambicije zaista velike.

"Želimo biti prve u grupi ili bar druge da bismo se kvalificirale za Europsko prvenstvo 2017. godine”, izjavila je Sinanovićeva, dok je reprezentativka BiH Verica Simić u ime cijele ekipe zahvalila na ukazanom povjerenju te izrazila nadu da će opravdati očekivanja koja su pred njima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije