odbojka

Domaljevac privukao publiku odbojkom na pijesku

17.08.2017.
u 09:00

I dok bh. odbojkaški klubovi ljetno vrijeme koriste za odmor jer odbojka je dvoranski sport, za HOK Domaljevac nije bilo stanke. Trenirali su svaki dana u predvečerje, ali iz zadovoljstva kako bi pod svjetlima reflektora na svom omiljenom terenu, na takozvanom Srimcu (zaselak Domaljevca), gdje je i nastala posavska odbojka, odmjerili međusobno snage. Kako se teren nalazi uz regionalnu prometnicu, za kratko se vrijeme okupe navijači sa svih strana, pa odbojka na pijesku u Domaljevcu postaje zapravo svojevrsni brend mjesta. Zainteresirani prolazeći cestom u svakom trenutku mogu vidjeti natječe li se netko na igralištu pa, ako im je utakmica po volji, svratiti i pogledati je.

Mladi najjača karika

Koliko dečki takvim treninzima održavaju formu, potvrđuje ljetni turniri na koje su Domaljevčani najprije zvali prvoligaše.

- Kako protivnička ekipa u takvim susretima, otkriva nam Anto Leovac, član Uprave odbojkaškog kluba, osvoji tek desetak bodova jer dečki nisu pripremljeni, odlučili smo ipak turnire odigravati tako da se iz kluba podijelimo na ekipe, bude ravnopravnija “borba”. Sve to pak znači da u novu odbojkašku sezonu HOK Domaljevac ponovno ulazi vrhunski pripremljen i među najvećim favoritima.

Na takvom jednom večernjem praćenju turnira u odbojci u razgovoru s Antom, popularno nazvanim Saljo, koji budno prati sva odbojkaška događanja od samog nastajanja kluba do danas, doznajemo aktualnosti. Priznaje, ipak su najslabija karika u funkcioniranju financije. Kako bi sva godišnja natjecanja financirali, ostane se uvijek u minusu koji se onda naknadno “popegla” donacijama iz Županije, Općine i iz članarina.

Dijaspora uz igralište

- Najjača je karika našeg kluba ova mladež koja dolazi bez moranja na treninge. Mnogi su otkazali ljetovanja i odlaske na more kako bi bili skupa s timom i odigrali odbojku iz ljubavi prema tom sportu. Oni pak koji su stigli iz Njemačke svaku večer provode na Srimcu i prisjećaju se vremena kada im je zapravo bilo najljepše - kaže nam Leovac. Saljo se prisjeća i početaka rasta kluba.

- Ovo je najljepša priča Domaljevca nastala iz ljubavi. Teren Srimaca nastao je krajem 60-ih. Nismo dopustili da nestane ni tijekom ratnih razaranja jer smo ga uredili, nasuli jer s prvom kišom u njemu je voda i između granata odigrali bismo pokoji susret. Legendarni teren Srimac iznjedrio je brojne generacije.

- Najviše pamtim događaj iz tog vremena kada se u BiH nismo mogli natjecati, prijavili smo se kao klub iz Županje, natjecali u ligi Hrvatske i osvojili 2. mjesto. Također mi je drago i sve što smo osvojili u Premijer ligi, osvojili federalni Kup i igrali finale Kupa BiH - priča nam Leovac. Što se sadašnje ekipe tiče, okosnicu čine trojica mladića koji su imali premijerne nastupe u Premijer ligi: Ivo i Matej Ivić iz Domaljevca i Filip Nedić iz Tolise. Ove godine tom će se društvu pridružiti i Joso Tepeluk. Klub je razgovarao s Veliborom Vukovićem za izgledni ostanak u klubu pa vjeruju da su spremni za iduću sezonu uz prekaljenje “stare” igrače Ivačeta, Miru, Krešu i nenadmašno vođenje kluba Zlatka Ivića Zlaje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?