Prijedlog Širokoga za Ligu 12

Doigravanje za prvaka i za ostanak

05.03.2016.
u 08:00

Nakon uspostave zajedničke Premijer lige, koja se u sezoni 2002/03. igrala s 20 klubova (dvokružno), sljedećih se 13 prvenstava igralo po “kalupu” - 16 klubova i dvokružni sustav igranja, od jeseni kreće liga s 12 klubova. To je lani odlučio Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH, ali nije odredio kakav će biti sustav natjecanja. Do starta lige ostalo je jedva 150 dana, pa zainteresirani klubovi iznose svoje prijedloge, nakon čega će konačnu odluku morati donijeti Izvršni odbor NS BiH.

Problem je naći najbolji način igranja, što je nije lako u ligi s 12 klubova. Da ih je 10, ne bi bilo problema u četverokružnom igranju (36 utakmica). Četverokružno igranje u ligi s 12 klubova bilo bi glomazno (čak 44 utakmice). Trokružno igranje je moguće, ali je teško pravedno rasporediti domaće i gostujuće utakmice.NK Široki Brijeg ima prijedlog, po kojemu bi se igralo dvokružno u prvoj fazi natjecanja (22 utakmice), a nakon toga šest bi najbolje plasiranih klubova natjecanje nastavilo doigravanje u “Ligi za prvaka” po dvokružnom sustavu (10 kola), dok bi šest slabije plasiranih u prvom dijelu prvenstva igrali “Ligu za ostanak”, također dvokružno (10 kola). Svi bi klubovi prenijeli u doigravanje 
bodove iz prvoga dijela natjecanja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije