PLAVA NOĆ

Div s Pecare bit će i ubuduće u eliti bh. nogometa

Jabuka.tv
14.02.2020.
u 17:50

Na Plavoj noći okupilo se oko 300 gostiju, bivših i sadašnjih nogometaša, prijatelja kluba, sponzora, novinara...

U srijedu je u širokobriješkom hotelu Park održana tradicionalna, po običaju bogata i glamurozna "Plava noć" NK Široki Brijeg. Druženje uz zabavno glazbeni i drugi program trajalo je do duboko u noć. Na večeri se okupilo nekoliko stotina igrača, kako sadašnjih tako i bivših, s trenerima kluba. Bili su tu i klupski čelnici i uposlenici, politički i vjerski dužnosnici, brojni gospodarstvenici, sponzori kluba, pripadnici navijačkih skupina, predstavnici medija, gosti iz drugih klubova, pa je posebice bilo zapaženo brojno izaslanstvo HŠK Zrinjskog iz Mostara, te širokobriješki sportski radnici i drugi. Primijetili smo i puno gostiju iz susjednih hercegovačkih općiina, ali i one iz središnje Bosne. Posebnu je pozornost izazvao dolazak predsjednika HDZ BiH i predsjednika HNS Dragana Čovića, te dolazak Zdravka Mamića. Ovaj put sve je djelovalo nekako opušteno, bez dugačkih govora. Ustvari, jedini govornik ovaj je put bio predsjednik kluba, gradonačelnik Grada Širokoga Brijega Miro Kraljević, koji je uz ostalo istaknuo:

-Dragi prijatelji, ljubitelji nogometa i sporta, sponzori i podupiratelji kluba, ovo je naša tradicionalna noć i noć svih koji nas volite i pratite. Naš klub i drugi slični klubovi su institucije koji traže pomoć i svaku vrstu potpore, posebice one materijalne. Široki je Brijeg mala sredina, koja je puno puta pokazala da ima veliko srce. Kao takvi, pokušavamo opstati i boriti se s "većim" klubovima kao i ranije. Do sada nam je to uspijevalo, mi se nadamo da će tako biti i ubuduće. Na kraju bih htio dodati da NK Široki Brijeg nije završio ni svoju priču kada je u pitanju sportska infrastruktura, rekao je predsjednik Kraljević i zaradio pljesak od nazočnih gostiju.

Pljesak su zaradili i glazbenici skupine Stari zvonik iz Širokoga Brijega, Frano Vukoja, novinar Večernjega lista podigao je vedro raspoloženje i izazvao salve smijeha duhovitim vicevima na nogometne, sportske, političke i druge teme. Večera je po tradiciji bila bogata, kao bodovni učinak NK Široki Brijeg u njegovim najuspješnijim sezonama. Kai i večera, jednako je bogata bila i tombola. Uz ostale zgoditke, glavna je nagrada bilo trodnevno putovanje za dvije osobe u Rim...

Plava noć bila je i donatorska.Širokobriješki i hercegovački gospodarstvenici, bogme i oni iz udaljenijih gradova nisu škrtarili. Konačne učinke za sada ne znamo, ali sigurno su značajni. Vjerojatno će i oni uskoro biti poznati. Pošto je službena sezona na pragu, za stolovima se najviše pričalo o pripremama, pojačanjima te izgledima kluba s Pecare u predstojećem nastavku prvenstva, ali i Kupu BiH. Minimalni cilj je novi izlazak u Europu. Oni smjeliji spominjali su osvajanje Kupa, još smjeliji misle da se Široki može umiješati i u borbu za vrh ljestvice. Puno toga ovisit će od rezultata u prva tri kola, gdje je Široki domaćin Borcu i Zrinjskom, te gost Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije