ponuda na eBayu

Dio sportske povijesti BiH i Hrvatske vrijedi mnogo na eBayu

Foto: N1
1/2
09.06.2017.
u 14:25

Prije 15 godina Bosna i Hercegovina i Hrvatska podnijele su zajedničku kandidaturu za organizaciju Europskog prvenstva u nogometu. Organizaciju UEFA-inog elitnog natjecanja na koncu je dobila kandidatura Austije i Švicarske, a u uži krug su ušle još Grčka i Turska.

Još u prvom krugu, BiH i Hrvatska 'glatko su odbijene', kao najsiromašnije zemlje od svih kandidata, a pored balkanskih susjeda, odbijene su kandidature Mađarske i Rusije, javlja N1. 

Troškovi organizacije tada su se procjenjivali na 110 milijuna eura, tako da je zajednička kandidatura BiH i Hrvatske u startu bila osuđena na propast, a vjerovali ili ne - osim medijskih naslova, iz tog vremena postoje još neki tragovi koji danas vrijede izuzetno značajne iznose novca.

Jedan takav je pronađen na najvećoj svjetskoj online tržnici eBayu. Riječ je o novoj, potpuno očuvanoj i neotpakiranoj zastavici, sličnoj onakvoj kakvu razmjenjuju kapetani ekipa uoči utakmice reprezentacija. 

Na njoj je istaknut logotip tog EURA - da su ove zemlje bile kojim slučajem odabrane da organiziraj ovo drugo najveće nogometno natjecanje u svijetu.

Foto: Screenshot/Ebay

Kao što možete vidjeti u priloženom, logotip prvenstva sadrži grafičke fragmente crvene šahovnice, simbola Hrvatske, kao i žuti grafički prikaz granica/grba Bosne i Hercegovine uz plavu boju ukombiniranu na nogometnu loptu.

Ovaj predmet, za sada jedan jedini na eBayu - danas vrijedi 1.439 dolara, a obzirom da mu prodaja ističe za četiri dana - oni koji žele imati raritet poput ovoga moraju izdvojiti 1.151,20 dolara.

Zastavica je dimenzija 10.5x20.5 centimetara i nalazi se u odlično očuvanom stanju, a zanimoljivo je da vlasnik ovog predmeta iz Bugarske.

Prema podacima eBaya - cijena dostve je samo pet dolara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije