REAKCIJE NA DERBI

Dinamu se ovo nije dogodilo više od 20 godina, navijači Hajduka: Gasi svjetlo, prekidaj prvenstvo

Hajduk
Pixsell
23.07.2023.
u 09:02

Odavno Hajduk nije tako izgledao na Maksimiru. Kao rijetko kada, splitska se momčad vratila iz ponora poraza. Momčad Ivana Leke bila je na konopcima, a Bruno Petković imao je sve u svojim rukama. No odlučio je malo zakomplicirati priču, a to je bilo dovoljno da se na noge digne sav Hajdukov navijački puk. Nakon prvog kola Hajduk je prvi, a Dinamo zadnji na prvenstvenoj ljestvici...

– Gasi svitlo, prikidaj prvenstvo – šale se navijači Hajduka.

Dinamo već dugo, a od sezone 1999./2000. sigurno, nije na svom stadionu izgubio HNL utakmicu nakon što je vodio na poluvremenu. U tom razdoblju pedantni statističari su izračunali, Dinamo je 235 puta vodio na poluvremenu, i u tim utakmicama ostvario 227 pobjeda i osam remija. Nijednom nije izgubio! Do zadnjeg derbija u Maksimiru. Hajduk je tako napravio Dinamu nešto što nitko nije u skoro četvrt stoljeća!

Nakon susreta oglasio se i sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

– Sezona je počela sa stilom – napisao je.

Marko Livaja opet je bio ključna figura Hajdukova trijumfa.

– Protiv Dinama smo prije tjedan dana izgubili u važnoj utakmici Superkupa. Znali smo da su zbog toga oni malo psihički spremniji nego mi, ali došli smo se boriti i na kraju nas je malo i pogledala sreća. Bitno da ispunimo sve svoje ciljeve. Moramo biti iskreni i reći kako smo u Superkupu igrali bolje i stvarali više šansi, ali to je nogomet. Kada igraš lošije, pobijediš, a kada si bolji i stvaraš puno prilika, izgubiš. Baš zbog toga je svim navijačima i igračima gušt pratiti i igrati nogomet. Sljedeća utakmica je s Rijekom na Poljudu. Teška utakmica na kojoj će stadion sigurno biti pun. Moramo biti maksimalno fokusirani i ne smijemo izgorjeti u svom ovom ludilu. U kolovozu nas očekuje jako težak raspored, ali mislim da imamo jako iskusnu momčad i da ćemo sve prepreke uspjeti premostiti – kazao je Livaja.

O najboljem Hajdukovu igraču pričao je i Nikica Cukrov, legendarni nogometaš splitske momčadi.

Pobjedi se ne treba gledati u zube, u ovom trenutku najvažnije je da su bijeli u prvenstvo krenuli pobjedom u derbiju. Sve čestitke treneru i momčadi na tome. Livaja je s jednim, dva poteza pokazao da je za dva koplja iznad onih s kojima i protiv kojih igra. Hajduk je i nakon tog pogotka nastavio s pokušajima prema naprijed, premda nije bilo puno pravih akcija, osim povratne lopte Pukštasa i udarca Odjidja-Ofoea, kada je obranio Livaković. Na kraju se Pukštas našao na pravome mjestu i donio pobjedu. Sada je najvažnije zadržati čvrstu glavu, slijedi utakmica na Poljudu s Rijekom, koja je jako opasna. Ovi bodovi iz Zagreba vrijedit će samo ako se potvrde s nova tri boda u toj utakmici. Nikada derbiji nisu rješavali prvenstva, treba pobjeđivati u ostalim utakmicama – kazao je Nikica Cukrov.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?